Maghiranul combate starile depresive

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„In popor este cunoscut sub numele de macran, magheran, maghiuran, maderan pupi sau sovarf, iar ceaiul din aceasta planta este dat copiilor pentru a nu mai plange. Maghiranul este o planta originara din Arabia si Egipt, iar la noi se cultiva pe suprafete intinse, ca planta condimentara. De la maghiran se folosesc partile aeriene, care se culeg in timpul infloririi (iulie-august). Conţine ulei volatil, tanin, sistosterine, minerale si vitamine, in special A si C.

Actiune farmaceutica: antiseptic-impiedica inmultirea microbilor, sedativ, combate insomniile, calmant nervos, diuretic, stimuleaza digestia, elimina gazele, calmeaza colicile stomacale, creste diureza, mareste peristaltismul intestinal.


Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni renale, alopecie, astenie, balonari, colici intestinale si stomacale, colite de fermentatie, depresie, dispepsii stomacale, dureri reumatice, gastrite hipoacide, insomnii, lipsa poftei de mancare, migrene, nevroze, rani, sciatica, stari nervoase.

Preparate din maghiran
Infuzie: o lingurita de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopera apoi timp de 10 minute dupa care se strecoara, se poate indulci cu miere daca nu aveti diabet si se pot consuma 2-3 cani din acestea pe zi. Infuzia in cantitate dubla de planta se foloseste in afectiunile mai grave sau se poate folosi impreuna si cu alte plante medicinale marindu-i actiunea sau chiar spectrul de activitate, depinde de ce plante se folosesc.


Utilizat astfel, maghiranul calmeaza durerile de stomacajuta digestia, creste pofta de mancare. In doze concentrate, produce somnolenta, are efecte antidepresive, chiar usor euforizante. Ceaiul mai este cunoscut si pentru efectele sale sudorifice. Este stiut faptul ca produce transpiratie abundenta si mareste temperatura organismului, de aceea se recomanda persoanelor care au probleme cu circulatia.

7 semne care anunta depresia

Pentru vindecarea gripei sau a guturaiului, puteti incerca un alt preparat: la o cana de apa clocotita adaugati o lingurita de frunze maruntite de maghiran si un varf de cutit de ardei iute. Se bea foarte fierbinte, indulcit cu miere.

Ceai calmant: se bea o infuzie obtinuta din o lingurita de planta la 200 ml de apa fierbinte
Ceai antidepresiv: se bea o infuzie fierbinte din sase lingurite de planta la 200 ml de apa
Ceai fortifiant: macerat rece, obtinut din doua lingurite de planta lasate intr-o cana cu apa rece, timp de 24 de ore. Se strecoara si se bea indulcit cu miere.

Contraindicatii: ceaiul nu se recomanda hipertensivilor. Se bea cu precautie in zilele caniculare de vara sau de catre pacientii cu stari febrile.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/maghiranul-combate-starile-depresive-1071
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...