Maceratul de aloe vera are efect hepatoprotector și anticancerigen. Vezi cum se prepară

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Aloe vera este considerata de multa lume a fi un adevarat miracol, ce face sa dispara aproape orice boala, de la probleme de digestie si pana la cancer, de la rani, pana la constipatie. Pentru a prepara maceratul de aloe vera se recomanda doar specia Aloe vera sinensis, intalnita frecvent ca planta ornamentala cultivata in ghivece.

Se recolteaza frunzele de aloe de la o planta neudata de circa 5 zile, dupa care se spala, se dau la mixer sau se trec prin masina de tocat carne ori se toaca marunt (se strivesc cu clestele pentru zdrobit usturoi), dupa care se amesteca cu miere in proportiile: 40 % aloe si 60 % miere, luate ca unitati de volum. Pentru grabirea procesului de macerare, la 0,5 kg de miere se adauga zeama de la 1-2 lamai. Amestecul se lasa la macerat aproximativ 1 saptamana la temperatura camerei, dar se poate folosi si imediat dupa preparare.


Mod de administrare: Se iau 2-3 lingurite, dupa caz, de 2-3 ori pe zi cu circa 30 minute inaintea meselor principale. In maceratul de aloe, se pot introduce pulberi de plante pentru a-i sporii forta terapeutica. In scopul prepararii acestei mixturi, se introduce in amestecul pentru maceratul de aloe, putin cate putin, atata pulbere de plante pana cand amestecul capata o consistenta vascoasa (de regula 60% amestec pentru macerat si 40% pulbere). Se iau 1-4 lingurite, dupa caz, cu 20-30 de minute inaintea meselor principale.

Maceratul de aloe vera are efecte: antitumoral, hepatoprotector, imunostimulant, antioxidant si antidiabetic. In cazul diabeticilor, mierea se inlocuieste cu vin rosu.”[1]


SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/maceratul-de-aloe-vera-are-efect-hepatoprotector-si-anticancerigen-vezi-cum-se-prepara-10612
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...