Leurda, o planta cu foarte multe beneficii. Iata cate afectiuni poate trata

Distribuie!

Ateroscleroza si bolile cardiace asociate unor valori ridicate ale colesterolului – leurda este foarte bogata în adenozina, substanta care, conform unor studii recente, are un rol esential în reducerea colesterolului, în împiedicarea formarii trombilor, în scaderea tensiunii arteriale. Astfel, leurda este pe termen lung adjuvantul ideal în tratarea bolilor cardiace (ischemie, aritmie, tahicardie), fiind administrata în cure de cate 2-3 luni, cu doua saptamani de pauza, sub forma de tinctura. Se ia 1 lingurita de tinctura diluata în apa, de 4 ori pe zi, înaintea meselor principale. In timpul primaverii, este foarte utila o cura cu salata de leurda, cu o durata e minim doua saptamani.

Vezi si: Leurda si papadie, pentru detoxifierea organismului


Hipertensiunea arteriala – substantele active continute de leurda au efecte vasodilatatoare si ajuta la mentinerea în limite normale a presiunii sanguine. Se administreaza tinctura de 4 ori pe zi. Tratamentul se face timp de doua luni, cu doua saptamani de pauza.
Oprirea procesului de îmbatranire – se consuma zilnic salata de leurda, înaintea meselor principale, pe o perioada cat mai îndelungata, în timpul sezonului de recoltare a frunzelor. Ultimele studii arata ca anumite substante active din leurda neutralizeaza radicalii liberi din sange, au efecte de relansare a activitatii endocrine, previn sclerozarea vaselor de sange si favorizeaza circulatia cerebrala.

Vezi si: Tratamente naturiste cu frunze si bulbi de leurda

Tromboflebita si trombozele în general – dintre plantele medicinale din flora europeana, leuda are printre cele mai puternice efecte fluidifiante sanguine si antiagregante plachetare. Se consuma sub forma de suc: 1-2 pahare pe zi, pe stomacul gol, în cure de minim 20 de zile. Cand sezonul de culegere se sfarseste, se administreaza tinctura de leurda: o lingurita diluata în jumatate de pahar de apa, de patru ori pe zi, în cure de cate o luna, cu o saptamana de pauza.
Sechele dupa accidentul vascular, prevenindu-le în acelasi timp – se face o cura cu salata de leurda timp de doua saptamani, timp în care se consuma cate o portie de salata în fiecare dimineata. Dupa cura de salata se continua cu tratamentul cu tinctura. Se administreaza de patru ori pe zi, pe stomacul gol. (Tratamentul cu tinctura dureaza minim doua luni).


Vezi si: Intareste-ti organismul cu verdeturi

Reumatismul – se face o cura cu suc de leurda timp de trei saptamani, timp în care se consuma cate doua pahare de suc pe zi, dimineata, pe stomacul gol. In paralel, se tine o cura vegetariana cu multe cruditati. Sucul de leurda are puternice efecte depurative, fiind eficient si în tratarea sclerodermiei, psoriazisului, acneei si în general a bolilor de piele care apar pe fondul intoxicarii organismului.

Inlaturarea efectelor nocive ale nicotinei si fumatului – atat clorofila din frunzele proaspete de leurda, cat si anumite substante similare cu cele continute de usturoi, au efecte antitoxice puternice. Ele contracareaza efectele daunatoare ale nicotinei si al gudronului din tigari, fiind un mijloc de protectie excelent, atat pentru fumatorii activi, cat si pentru cei pasivi. De asemenea, se pare ca în timpul curei cu leurda, renuntarea la fumat este mai usoara. Se consuma zilnic suc de leurda, cate 2 pahare pe zi, dimineata si seara, pe o perioada de minim doua saptamani.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/leurda-o-planta-cu-foarte-multe-beneficii-iata-cate-afectiuni-poate-trata-41480
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...