Leguma care scade colesterolul, calmeaza tusea si previne bolile de inima

Distribuie!

„Este o leguma pe care, nu de putine ori, o tratam cu indiferenta si uitare. Este o leguma, care, de cele mai multe ori, chiar si in sezonul rece, cand alte legume nu sunt disponibile, zace neglijata sau nebagata in seama pe tarabele din piete sau in rafturile supermarketurilor. Ochii si atentia cumparatorilor obisnuiti cu legume si fructe sofisticate nu se indreapta intotdeauna catre ea. Dar ridichea neagra este o leguma deosebita, cu numeroase beneficii si proprietati nutritionale si medicale de care ar fi pacat sa nu profitam. “Hreanul parizienilor” era considerat o leguma importanta in mesele copioase ale Parisului din perioada Renasterii. Poate ca asa ar trebuie sa fie si astazi. De ce?

Ridichea neagra are un continut ridicat de vitamina C ( trei sferturi din cantitatea zilnica recomandata) vitamina care, dupa cum se stie, are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Din compozitia ridichii nu lipsesc nici sodiul, potasiul, fosforul, iod, sulf, magneziu, si nici vitaminele A, B chiar daca cele din urma sunt prezente intr-o cantitate mai mica. Cu toate ca in 100 grame de ridiche neagra se gasesc doar 24 calorii, ridichea neagra este o o leguma deosebit de nutritiva si de aceea am face bine sa nu o ocolim daca ne-am hotarat sa urmam o cura de slabire. Una peste alta, consumul de ridichea neagra creste imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a se apara impotriva infectiilor, avand un efect tonic, detoxifiant si mineralizant. De aceea, in perioadele reci, cand suntem mai predispusi imbolnavirilor, se recomanda cu precadere consumul ridichiilor negre.


Ce beneficii are ridichea neagra pentru sanatate

La ce ne ajuta ridichea neagra?

Ca si alte radacinoase, ridichea neagra favorizeaza o circulatie corecta a sangelui, ducand la scaderea colesterolului si prevenind aparitia bolilor de inima. Pe de alta parte, siropul de ridiche neagra calmeaza tusea si duce la eliminarea substantelor nocive din bronhii si plamani. Mai mult, ridichea neagra actioneaza precum un sedativ asupra sistemului nervos al organismului. Indeosebi in cazul copiilor, ridichea neagra poate fi folosita ca remediu impotriva rahitismului, ajutand la fixarea calciului si la fortifierea organismului, optimizand procesul de crestere si dezvoltare. Ridichea neagra este indicata la copii si pentru combaterea starilor de oboseala si anemie.


Ridichiile negre cresc pofta de mancare si au efect de calmare a durerilor de cap puternice. In plus, ridichiile negre sunt recomandate in cazul virozelor ajutand la scaderea febrei. Pentru ca ridichea neagra este un puternic tonic respirator, in cazul racelilor, o cura cu suc de ridichi poate duce rapid la desfundarea nasului si la potolirea tusei. 50-100 ml de suc de ridiche pe zi sunt suficienti. In cazul dischineziei biliare, sucul de ridiche neagra se consuma proaspat sau in amestec cu miere. Sucul de ridiche are meritul de a contribui intr-un procent destul de mare la macinarea si eliminarea pietrelor la fiere, ameliorand durerile.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/leguma-care-scade-colesterolul-calmeaza-tusea-si-previne-bolile-de-inima-80423
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...