Legea alimentelor românești din supermarketuri deranjează UE

Distribuie!

Din dorința de a câștiga simpatia electoratului, câțiva deputați și senatori au venit cu inițiative legislative pentru industria alimentară, care au ca scop susținerea producătorilor români. Din păcate, aceste modificări ar putea avea urmări grave pentru România, deoarece ele contravin reglemenărilor Comisiei Europene.

În fiecare an electoral, senatorii și deputații încearcă să câștige simpatia alegătorilor prin inițierea unor legi populiste. Așa cum este normal, încercarea politicienilor de a le oferi „pâine și circ“ se simte cel mai pregnant în industria alimentară. În ultimul an, aleșii noștri au trimis către Senat și Camera Deputaților cel puțin patru inițiative pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. În fond, toate acestea au la bază o idee lăudabilă: încurajarea producției naționale. Totuși, modul în care au fost gândite soluțiile este atât de naiv încât noile legi au toate șansele de a face mult mai mult rău decât bine.


Unde-i lege românească e tocmeală cu UE

Una dintre cele mai criticate inițiative este cea a senatorului PSD Ovidiu Liviu Donțu, care trimis la Senat în toamna anului trecut un proiect prin care vrea ca magazinele să comercializeze minimum 51% produse achiziţionate pe un „lanţ scurt de aprovizionare“, pentru categoriile carne, legume și fructe. Excepție ar face lunile de iarnă, decembrie-februarie, moment în care legumele și fructele din import pot reprezenta maximum 70% din ofertă, pe fiecare categorie. Cei care nu respectă dispoziția, ar urma să fie sancționați cu o amendă cuprinsă între 25.000 și 50.000 de lei.


SURSA: http://www.capital.ro/legea-alimentelor-romanesti-din-supermarketuri-lasa-ue-cu-un-gust-amar.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...