Leacuri din bătrâni știute de o „doftoroaie care îndreaptă oase”. Iți ia durerea cu mâna

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În trecut ţăranii nu se tratau la doctori. Satele aveau „doftoroaie”, care preparau licori miraculoase din plante. Pentru a le fi de folos plantele erau culese în anumite momente ale zilei sau într-o anumită zi. Acele femei „puneau” oasele şi muşchii la loc, sau te ungeau cu mehlemuri care luau durerea cu mâna.


Meşteşugul cunoaşterii plantelor s-a pierdut în timp, odată cu apariţia industriei farmaceutice. La Pechea in judetul Galati, mai există o bătrână, Pilaia Năstase, cunoscută şi în satele vecine că tratează durerile de oase şi de muşchi, mai eficient ca orice doctor de oraş.

Tuşa Pilaia, cum o numesc sătenii, are 78 de ani, dar se mişcă natural din toate încheieturile şi afişează o seninătate şi un optimism care îşi au izvorul în înţelepciunea omului care nu se teme de ceea ce aduce ceasul, întrucât îşi pune toată încrederea în Dumnezeu.


„La mine vine omul când îl pişcă nevoia şi ştie că eu nu cer bani. Nu sunt ca doctorii de oraş, care fac buzunarele mari de lei şi euro. Dacă are un ou, mi-aduce un ou. Dacă n-are, ce să-i iau? Zilele? I le ia Dumnezeu, când ştie El”, afirma bătrâna.

„Au venit la mine oameni care s-au dus la spital şi s-au întors cu durerile exact cum s-au dus. Eu mă uit la om, îl pipăi, pun mâna, că nu mi-e silă de nimic din ce-i omenesc şi ştiu dacă e de mine sau nu. Eu nu amăgesc oamenii. Pot să vindec durerile de spate, pot să le pun oasele la loc, şi muşchii, dar mai mult nu mi-a lăsat Dumnezeu în putinţă”, spunea doftoroaia.


Să trateze oameni,i a învățat de la un unchi al său, în adolescenţă. Era mai tare din fire şi o chema să-l ajute când avea nevoie. Deci a furat „meseria”. Tot de la  el a învăţat şi ce plante să culeagă pentru a pune în amestecul minune cu care masează locurile dureroase şi ia suferinţa cu mâna. Leacurile sale conțin plante cunoscute.

SURSA: http://infoalert.ro/2016/02/14/leacuri-din-batrani-stiute-de-o-doftoroaie-care-indreapta-oase-la-pechea/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...