Lamaie si usturoi, amestecul care scade colesterolul

Distribuie!

Nivelul crescut al colesterolului in sange se numeste hipercolesterolemie. Colesterolul in exces se depune pe peretii vaselor de sange, unde formeaza niste depozite dure ce scad elasticitatea vaselor. Acestea devin ingrosate si rigide. Proces, cunoscut sub denumirea de ateroscleroza, determina ingustarea vaselor de sange, ingreunarea circulatiei sangvine si irigarea defectuoasa a organelor si tesuturilor organismului. In interiorul sau pe suprafata placii de aterom se pot forma cheaguri care pot bloca circulatia sangelui prin artere, ducand la aparitia infarctului de miocard sau a accidentului vascular cerebral.

75% din colesterolul total este sintetizat in organism, in special in ficat, dar si la nivel intestinal, suprarenal si la nivelul tesuturilor de reproducere, in timp ce 25% provine din alimentatie. Pentru a putea circula in sange, colesterolul are nevoie de anumite molecule (proteine) care il transporta si care se numesc lipoproteine, cele mai importante fiind LDL si HDL-colesterolul. LDL-colesterolul este asa-numitul colesterol „rau”. Acesta are rolul de a transporta colesterolul de la ficat la celulele organismului care au nevoie de el. In exces insa, LDL-colesterolul se depune pe peretii vaselor de sange si duce la ateroscleroza.


HDL-colesterolul este colesterolul „bun”. El transporta inapoi la ficat colesterolul in exces, de care celulele nu mai au nevoie. Termenul de lipide se refera la toate grasimile (substantele „grase”) din sange si include pe langa colesterol si trigliceridele. Cu cat nivelul de LDL-colesterol si cel de trigliceride sunt mai mari sau nivelul de HDL-colesterol este mai mic, cu atat riscul de producere a bolilor cardiovasculare este mai mare.

Atat lamaia, cat si usturoiul sunt sursa importanta de antioxidanti – computi care elimina colesterolul depozitat pe artere. In plus, cele doua produse purifica sangele si previn bolile cauzate de inflamatie.


Pentru prepararea remediului, ai nevoie de:
–    1 catel de usturoi
–    sucul de la o jumatate de lamaie

Sfarama usturoiul, apoi amesteca-l cu sucul de lamaie. Mananca pasta obtinuta dimineata, timp de 3 saptamani.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/lamaie-si-usturoi-amestecul-care-scade-colesterolul-77747
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...