KFC vrea să aducă în meniu pui creat prin imprimare 3D

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Lanţul de fast-food vrea să testeze o variantă care ar putea fi de ajutor în cazul unor probleme de aprovizionare cu carnea de pui, precum cele avute în urmă cu doi ani, în Marea Britanie.

Termenul folosit de KFC este de bioimprimare 3D, şi nu este neapărat ceva nou – ciocolata a fost deja imprimată 3D, iar KFC are un parteneriat cu o companie rusească denumită 3D Bioprinting Solutions. Este însă un proces puţin mai complicat decât simpla imprimare 3D a unor obiecte. Practic, ceea ce doresc cei de la KFC să facă este să combine celule de pui şi plante pentru a reproduce exact gustul şi textura cărnii de pui. Cei de la 3D Bioprinting vor oferi tehnologia, în timp ce KFC va pune la dispoziţie ingredientele, inclusiv reţeta sa de condimente secretă, parte a motivului pentru care KFC este acum un lanţ global. Beneficiile unei astfel de metode sunt multiple şi pe diferite planuri – economice, etice şi, bineînţeles, pentru mediu. Găinile nu ar mai fi ucise, iar carnea creată la imprimantă 3D ar păstra aceiaşi nutrienţi şi microelemente, fără aditivii pe care carnea de pui îi conţine în mod normal. Realizarea cărnii din astfel de celule ar trebui de asemenea şi să aibă un impact redus asupra mediului înconjurător şi reduce energia utilizată la jumătate. Totuşi, succesul unei astfel de iniţiative depinde de capacitatea sa de a recrea întocmai gustul şi aspectul original. Clienţii din Moscova vor fi primii care vor testa puiul printat 3D, produsul fiind aşteptat să intre în meniul lanţului de fast-food în această toamnă, conform Slashgear.


Citeste mai mult: adev.ro/qdrl12

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...