Învăţăturile şi reţetele de post ale lui Arsenie Boca

Distribuie!

Măicuţele de la Mănăstirea Prislop îţi dezvăluie câteva reţete de mâncăruri pe care le poţi pregăti în Postul Paştelui.

Creștinii ortodocși țin în această perioadă Postul Paștelui, cel mai aspru și mai lung dintre cele mai importante patru posturi de peste an, prilej pentru a reflecta mai mult la aspectele spirituale ale existenței noastre. Tocmai de aceea, nu puțini sunt cei care se reîntorc la învățăturile unuia dintre cei mai mari duhovnici ai poporului român, părintele Arsenie Boca.


De altfel, viața lui Arsenie Boca este un îndemn şi un exemplu pentru toți creștinii, care se lasă copleșiți de rigorile postului. Cei care l-au cunoscut spun despre el că dormea pe jos și nu mânca decât foarte puține legume. Despre mâncarea de post, părintele Arsenie Boca spunea că ar trebui să fie făcută din ingredientele pe care fiecare le are la îndemână, notează Adevărul. El îi îndemna pe credincioși să mănânce câte puțin dintr-un singur fel de mâncare pe zi şi niciodată pe săturate.

Măicuțele de la Mânăstirea Prislop, acolo unde își doarme somnul de veci duhovnicul românilor, Arsenie Boca, au dezvăluit câteva rețete preparate în această perioadă, după cum scrie ortodoxie.rol.ro.


Pentru ciuperci la cuptor aveți nevoie de 13 bucăți mari, pe care să le spălați, să le uscați cu prosoape de hârtie și să le scoați cozile. Puneți 10 bucăți într-o tavă și băgați-le la cuptor la 220 de grade pentru 10 minute. În acest timp pregătiți umplutura pentru ciuperci. Tocați mărunt cozile și cele trei cuperci rămase, câteva fire de pătrunjel și mărar, adăugați un cățel de usturoi strivit și amestecați totul cu puțin ulei, un vârf de linguriță de sare, un sfert de linguriță de piper și un sfert de linguriță de boia. Scurgeți tava de zeamă, întoarceți ciupercile și umpleți pălăriuțele cu amestecul de legume, stropiți totul cu puțin ulei și puneți din nou tava la cuptor pentru 15-20 de minute. Sunt gustoase calde alături de pâine prăjită și mujdei de usturoi.

Un alt preparat simplu pentru această perioadă este supa de cartofi cu pâine prăjită și usturoi.Curățăm și tăiem cuburi trei cartofi mari albi, pe care-i punem 10 minute la fiert în apă cu sare. În acest timp curățăm și tăiem mărunt două cepe pe care le călim în ulei încins. Adăugăm trei căței de usturoi zdrobiți și o ramură de rozmarin. Deasupra adăugăm cartofii scurși de apă și acoperim totul cu un litru de supă caldă de legume. După ce totul dă în clocot, lăsăm pe foc mic încă 20 de minute, timp în care încingem cuptorul, tăiem opt felii de pâine pe care le ungem cu ulei de măsline și le frecăm cu usturoi și rozmarin. Punem pâinea la cuptor timp de 10 minute. Când supa e fiartă, mixăm totul cu un blender până când obținem o supă cremă omogenă pe care o servim caldă cu pâinea preparată în cuptor.

Printre rețetele măicuțelor de la Mânăstirea Prislop se numără și una numai bună pentru desert. Preparați tăiței cu pesment din 300g de tăiței lați, fără ou, care se fierb în apă cu puțină sare, întocmai cu instrucțiunile de pe pachet. Puneți o tigaie încăpătoare pe foc mediu și adăugați o lingură de ulei. Turnați deasupra 100g de pesmet și amestecați până când vedeți că începe să se rumenească. Reduceți flacăra la foc mic și amestecați în continuare, încă aproximativ cinci minute, până pesmetul s-a rumenit bine. E momentul să adăugați 80g de zahăr, un sfert de linguriță de scorțișoară și să amestecați totul foarte bine. Goliți apoi conținutul într-o farfurie, strecurați tăițeii și amestecați-i cu o lingură de ulei, după care încorporați amestecul de pesmet și serviți totul cald.

Poftă bună!

SURSE

  1. http://ro.blastingnews.com/societate/2016/03/inva-aturile-i-re-etele-de-post-ale-lui-arsenie-boca-00841007.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...