Îndepărtarea polipilor fibroepiteliali şi negilor cu peroxidul de hidrogen

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Dacă aveţi polipi fibroepiteliali sau negi, ştiţi deja cât de dificil este să scapi de ei. Veţi afla din acest articol cum îi puteţi îndepărta, utilizând peroxidul de hidrogen.

Polipii fibroepiteliali şi negii sunt ceva obişnuit: potrivit NIH (National Institutes of Health) SUA, aproximativ 46% dintre oameni au polipi fibroepiteliali şi conform WebMD majoritatea oamenilor au avut negi cel puţin o dată în viaţă.


Ce sunt polipii fibroepiteliali?

Polipul fibroepitelial (cunoscut, de asemenea, sub numele de acrocordon) arată ca o bucată mică de piele moale ce atârnă de o tulpină. Este benign şi apare, în general, după vârsta mijlocie. Factorii care cresc probabilitatea de a avea polipi fibroepiteliali sunt genetici: obezitatea şi diabetul. Excrescenţele cutanate sunt mai frecvente în rândul femeilor gravide, din cauza schimbărilor hormonale.

Se găsesc de cele mai multe ori în faldurile corpului, unde pielea se freacă de piele, cum ar fi zona axială, cea inghinală, zona de sub sâni, pleoape şi gât, dar pot apărea în orice parte a corpului.


Ce sunt negii?

Un neg este o mică excrescenţă solidă, cu o suprafaţă aspră, care apare de obicei pe mâini sau pe picioare. Negii sunt cauzaţi de virusuri, în special de tipul HPV (virusul papilloma uman), care provoacă o infecţie, în care stratul superior al pielii creşte prea repede.

Un factor care creşte probabilitatea de a dezvolta o verucă este pielea lezată, pe unde virusul poate pătrunde în stratul superior al pielii, prin zgârâieturi sau tăieturi.

Virusul care cauzează negii poat fi răspândit şi în alte părţi ale corpului, care a intrat prin frecarea pielii sau prin contactul cu prosopul sau pantofii. Prin urmare, este cel mai bine să trataţi negii imediat ce apar.

Este important de menţionat că înainte de a elimina excrescenţele acasă, trebuie să ştiţi că înlăturaţi polipii fibroepiteliali şi negii – care sunt afecţiuni benigne – şi nu o aluniţă sau orice altă leziune care poate fi malignă. Prin urmare, trebuie să vă asiguraţi că ceea ce încercaţi să îndepărtaţi a fost diagnosticat de specialişti ca excrescenţă inofensivă şi nu altceva.

Puterea peroxidului de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este un agent de albire şi astringent natural, care poate fi achiziţionat în diferite concentraţii. Acesta poate fi utilizat în mai multe scopuri, inclusiv albirea dinţilor, tratarea micozei ungiilor şi îndepărtarea petelor dificile de pe suprafeţele de lucru.

Peroxidul de hidrogen poate fi utilizat, de asemenea, pentru îndepărtarea excrescenţelor cutanate.

Ce tip de peroxid de hidrogen putem folosi pentru îndepărtarea polipilor fibroepiteliali şi negilor?

Cu toate că soluţiile mai slabe pot fi găsite în orice farmacie, pentru a îndepărta excrescenţele va trebui să cumpăraţi peroxid de hidrogen din clasa alimentară cu concentraţia de 35%. Puţin probabil să fie găsit pe rafturile farmaciilor, dar poate fi cumpărat online.

Notă: această soluţie trebuie depozitată într-un loc răcoros şi într-un recipient închis, deoarece căldura şi lumina pot distruge rapid peroxidul de hidrogen. Pentru o durată de viaţă mai lungă a produsului, stocaţi-l în congelator.

Cu cât mai mare e concentraţia, cu atât trebuie să fiţi mai prudenţi. Asiguraţi-vă că eticheta este clară şi nu-l lăsaţi la îndemâna copiilor, deoarece poate fi toxic dacă este ingerat.

Atenţie: ţineţi minte că peroxidul de hidrogen de tip alimentar este o soluţie de 35% şi semnificativ mai caustică decât soluţia de 3% de pe rafturile magazinelor.

Cum pot fi eliminate excrescenţele cutanate cu peroxid de hidrogen

Este uimitor de simplu, dar necesită perseverenţă. Pentru a face acest lucru veţi avea nevoie de următoarele:

  • Beţişoare de urechi
  • Peroxid de hidrogen de tip alimentar cu concentraţia de 35%
  • O pilă de unghii sau o piatră ponce (pentru verucile plantare)

Înainte de a începe citiţi măsurile de precauţie.

Dacă trataţi un neg plantar, piliţi stratul superior al acestuia înainte de a utiliza această metodă.

Înmuiaţi capătul de bumbac al unui tampon în soluţia de peroxid de hidrogen, apoi frecaţi cu atenţie negul sau polipul fibroepitelial. Asiguraţi-vă că nu atingeţi cu peroxid pielea sănătoasă, deoarece poate ustura destul de mult.

Faceţi acest lucru de 3-5 ori pe zi, timp de o săptămână sau două.

La început pielea din jurul negilor poate deveni albicioasă în aparenţă. Aceste lucru este normal şi înseamnă că remediul funcţionează. Fiţi persistenţi în tratament până când negul se înnegreşte şi formează o crustă, care va cădea în cele din urmă.

Este posibil ca acest lucru să se întâmple doar după câteva zile sau poate dura mai mult, pentru că negii plantari sunt mai profunzi şi necesită un tratament mai îndelungat

Precauţii:

Nu utilizaţi peroxidul de hidrogen pentru eliminarea excrescenţelor din jurul pleoapelor, deoarece poate afecta ochii.

Reţineţi că peroxidul de 35% este foarte puternic, aşa că dacă negul este într-o zonă sensibilă, ar trebui să-l diluaţi cu apă sau să nu utilizaţi această metodă deloc.

Aplicaţi numai pe zona afectată, evitând pielea din jur cât mai mult posibil.

SURSA: http://sanatos.tv/indepartarea-polipilor-fibroepiteliali-si-negilor-cu-peroxidul-de-hidrogen/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...