În Rarău există un pustnic care vindecă oameni trimişi de medici

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Numele său este Ioan Baron, are 68 de ani, iar de profesie a fost mecanic CFR. Timp de 4 ani şi-a lăsat în urmă familia( cei doi băieţi mari, aşezaţi la casa lor) şi a ales izolarea. A trăit într-un bordei săpat în pământ pe Muntele Giumalău din Bucovina. Acolo, în mijlocul naturii, a avut prilejul de a descoperi tainele farmaciei verzi. Cu ierburile culese din munţi, a început să prepare leacuri pentru diverse boli, până i s-a dus vestea la mănăstirile şi schiturile din apropiere.

„Aşa a vrut să mă cunoască şi părintele Iustin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă. Trimitea vorbă prin măicuţe să vin la el, dar eu le refuzam mereu. Ziceam: “Dar de ce vrea părintele să mă cunoască pe mine, un nevrednic?»”, povesteşte Ioan Baron.


Modest, omul continuă a spune că el este „doar Ioan de la Rarău” şi îi displace a fi supranumit „doctor al mănăstirilor“.

Recent, Ioan a fost chemat la Constanţa de Fundaţia” Sfinţii Martiri Brâncoveni”, pentru a vindeca oameni cu diverse boli. A adus cu el plante precum arba-tâlharului, papucul Maicii Domnului şi pedicuţa, pe care a admis că le-a folosit mai întâi pe propria piele. Aşa a scăpat de vătămătura de la picioare, cu care s-a ales atunci când a căzut de pe stânci şi şi-a fărâmat oasele şi carnea. Iarba-tâlharului, mai ales, este panaceul în care el crede cu tărie.


ioanbaron2

Anual, mii de oameni din toate clasele sociale merg la el în căutare de vindecare, inclusiv politicieni. De asemenea, vin şi tot mai mulţi tineri cu suferinţe psihice, stres, supărări. „Îi ţin o zi la mine în pădure, îi plimb pe munte, îi hrănesc cu ce mănânc şi eu, iar ei uită de ce-au venit. Mă întreabă: «Dar nu mă mai doare nimic, ce aţi făcut?». Aşa mă întreabă mereu şi medici, oameni cu şcoală, care vin la mine să vadă cum fac eu bine oameni. Mă şi mir că vin ei, doctorii… Dar eu le zic tuturor: «Doar 10% e de la mine, restul de 90% e de la Dumnezeu»“, spune „fratele Ioan“.

În cazul depresiilor, de care din păcate suferă tot mai mulţi oameni, singurul remediu potrivit este mişcarea în aer liber, activitatea fizică, mersul pe jos. „Recomand ieşirea în natură, prin locuri izolate, sălbatice.”

Cu toate acestea, recunoaşte că el nu pune diagnostice medicale – nu asta e priceperea lui. „Eu nu contest medicina tradiţională. De aceea, cine vine la mine este bine să fie văzut înainte de un doctor, să aibă un diagnostic. Pe baza lui, vedem cu ce îl pot eu ajuta, cu leacurile. Asta vreau să fie foarte clar“, completează „fratele Ioan“.

Cel mai de preţ sfat, pe care Ioan îl dă oamenilor indiferent de ce boala ar suferi este „să aibă credinţă!”

SURSE

  1. http://www.obiectivonline.ro/in-rarau-exista-un-pustnic-care-vindeca-oameni-trimis-de-medici/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...