Grapefruitul este considerat drept fructul paradisului datorita proprietatilor de vindecare a bolilor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Grapefruitul  este considerat drept fructul paradisului datorita proprietatilor de vindecare a bolilor, mai ales printre iubitorii de fitness. Delicios, grapefruitul are foarte putine calorii, continand doar 42 de calorii la 100 grame. Cu toate acestea, este bogat in pectina, o fibra solubila nedigerabila, care, actionand precum un laxativ, ajuta la protejarea mucoasei colonului prin reducerea timpului de expunere a acestuia la substantele toxice acumulate, avand si efect anticancerigen.

Pectina ajuta la hranirea si sustinerea florei bacteriene. In plus, studiile au demonstrat ca pectina reduce nivelul colesterolului din sange prin reducerea reabsorbtiei acestuia.


Fructul reprezinta o sursa bogata de vitamina A (ofera aproximativ 1150 UI la 100 grame), si antioxidanti flavonoizi, precum naringenina (aceasta fiind substanta care confera gustul amarui grapefruitului) si naringina. In plus, reprezinta o buna sursa de licopen, beta-caroten, xantina si luteina. Studiile sugereaza ca acesti compusi au proprietati antioxidante si sunt esentiali pentru buna functionare a vederii. Puterea antioxidanta totala masurata in termenii capacitatii de absorbtie a radicalilor oxigenului din grapefruit este de 1548 micromol TE/100 grame. In plus, vitamina A este, de asemenea, necesara pentru mentinerea sanatatii mucoaselor si a pielii. Consumul unor fructe bogate in vitamina-A si flavonoide protejeaza impotriva cancerului cavitatii bucale si pulmonare.

Constituie o sursa excelenta de vitamina C, furnizand aproximativ 52% din doza zilnica recomandata. Vitamina C este un puternic antioxidant natural si ajuta organismul sa dezvolte rezistenta impotriva agentilor infectiosi si a agresiunii radicalilor liberi. Mai mult, este necesar pentru mentinerea sanatatii tesutului conjunctiv si ajuta la vindecarea ranilor timpurii. De asemenea, faciliteaza absorbtia fierului din intestin.


O cantitate reprezentand 100 grame de fructe proaspete contine aproximativ 135 mg de potasiu. Acesta este o componenta importanta a celulelor si fluidelor organismului, mentine ritmul cardiac si tensiunea arteriala in limite normale prin combaterea efectelor sodiului.

Soiurile rosii de grapefruit sunt deosebit de bogate in cel mai puternic antioxidant flavonoid, si anume licopenul. Studiile au aratat ca licopenul protejeaza pielea impotriva deteriorarii produse de razele ultraviolete si ofera protectie impotriva cancerului de prostata. In plus, contine o concentratie buna de vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic, riboflavina, piridoxina  si tiamina, precum si unele minerale cum ar fi fierul, calciul, cuprul si fosforul.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/grapefruitul-este-considerat-drept-fructul-paradisului-datorita-proprietatilor-de-vindecare-a-bolilor-77755
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...