Gigantul alimentar Monsanto acuzat de otrăvire în Franța

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Gigantul alimentar Monsanto, acuzat de otravire in Franta

Un tribunal francez a decis ca gigantul biotehnic Monsanto este responsabil din punct de vedere legal de otravirea unui fermier care a inhalat un puternic erbicid. Cazul ar putea influneta deciziile din alte tari cu privire la utilizarea pesticidelor.


Paul Francois, in varsta de 47 de ani, a avut simptome de oboseala, ameteala si alte probleme dupa ce, in 2004, a examinat un spray care continea Lasso, substanta interzisa in prezent, noteaza BBC.

Tribunalul a facut legatura intre prezenta substantei interzise si simptomele resimtite de client, urmand sa stabileasca nivelul compensatiilor pe care Monsanto va trebui sa le plateasca, in conditiile in care acesta a trebuit sa se opreasca din activitatea sa timp de un an. Testele medicale au confirmat prezenta otravii in corpul sau.


Avocatul sau a insistat pe faptul ca este o decizie istorica, fiind pentru prima data cand un producator de pesticide este gasit vinovat pentru o atare situatie. Lasso, substanta otravitoare, a fost interzisa in Franta inca din 2007. Anterior, fusese retrasa din Belgia, Canada si Marea Britanie.

Avocatul Monsanto sustine in continuare faptul ca nu exista suficiente probe pentru a stabili o legatura cauzala intre simptomele victimei si substanta, potential otravitoare. Insa exista un istoric al unor acuzatii similare a caror corelare cu substanta nu s-a putut dovedi pana in prezent.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/europa/franta/gigantul-alimentar-monsanto-acuzat-de-otravire-in-franta-1150723
  2. Foto: ziare.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...