Generalul Panaitescu dezvăluie ca ambii procurori au stiut ca Ceaușescu erau privați de libertate nelegal, că nu s-a efectuat, înainte de proces, niciun act de urmărire penală, că apărătorii nu-și puteau exercita ocupația întrucât nu au avut acces la dosar etc. Nicio judecată nu era posibilă

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Soția magistratului Gică Popa spune despre el că „niciodată nu l-am văzut să consume băuturi alcoolice ori să urmeze vreun tratament pentru afecțiuni psihice”

Eleonora Popa, soţia fostului magistrat militar Gică Popa, unul dintre cei doi judecători care i-au condamnat la moarte pe Nicolae şi Elena Ceauşescu în decembrie 1989, a trimis o scrisoare deschisă redacției Evenimentul zilei prin care dorește să aducă lămuriri în urma acuzațiilor făcute de Jean Panaitescu, fost coleg cu judecătorul. În decembrie anul trecut, fostul magistrat militar, generalul Ion „Jean” Panaitescu, a dezvăluit întrun interviu publicat pe blogul avocatului Marian Nazat, preluat și de EVZ, cum s-au condamnat oameni în timpul Revoluţiei.


Nicolae și Elena Ceaușescu erau privați de libertate nelegal,

El spunea despre cei doi judecători din procesul de la Târgovişte că ar fi fost alcoolici şi depresivi. „Popa Gică avea momente de melancolie neagră, de prăbușire afectivă, ori de proiecții onirice grandioase (…). În octombrie 1989, Gică Popa îl condamnase la moarte pe diplomatul Dumitru Răceanu și, de aceea, poate, Revoluția nu i-a priit, de aceea depresia i s-a acutizat. Pe 28.02.1990, a venit la Tribunalul Militar Teritorial, iar eu, văzându-i starea, l-am avertizat pe colonelul Coriolan Voinea – vechi amic al generalului – că, dacă nu va fi internat de urgență, Popa Gică se va sinucide. Generalul s-a sinucis a doua zi, într-un birou din Ministerul Justiției. Nimeni nu l-a ajutat, iar combinația dintre medicamentele antidepresive și alcool este întotdeauna fatală… La Popa Gică problema etică a «rușinosului și barbarului proces» nu a existat, căci el s-a sinucis nu fiindcă ar fi regretat fapta, ci pentru că suferea de o depresie psihotică endogenă, cel mult potențată de evenimentul din 25.12.1989. (…) În schimb, generalul Nistor era mai robust din punct de vedere psihic. Nu s-a îndoit niciun moment și de nimic din tot ce a făcut la Târgoviște – la el toate erau în ordine. Îl cam deranja diabetul, dar i-a zis lui un doftor că vodca face minuni la hiperglicemie. Rareori îl mai zăreai treaz pe Nistor. A murit acum vreo doi ani. Ambii știau că așa-zisul Tribunal Militar Excepțional nu avea temei legal, că, în cauză, nu a existat niciun act de sesizare a instanței, că Nicolae și Elena Ceaușescu erau privați de libertate nelegal, că nu s-a efectuat, înainte de proces, niciun act de urmărire penală, că apărătorii nuși puteau exercita ocupația întrucât nu au avut acces la dosar etc. Nicio judecată nu era posibilă.(…) În fine, Dumnezeu să-i ierte!” spunea Panaitescu în interviu.


http://evz.ro/vaduva-magistratului-care-s-a-sinucis-dupa-ce-l-a-condamnat-la-moarte-pe-ceausescu.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...