Frunzele de țelină reglează hormonii, glandele și inima

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Medicii naturiști spun că frunzele țelinei au o putere tămăduitoare mult mai mare decât rădăcina plantei. Aroma lor puternică ne oferă foarte multe indicii în acest sens.

Tratamente cu frunze de țelină


Întocmai ca și leușteanul, frunzele verzi de țelină sunt bogate în uleiuri volatile care au proprietăți antibiotice, antioxidante, anti-tumorale și antivirale. Despre frunzele de țelină se știe că au o influență semnificativă asupra sistemului hormonal în ceea ce privește reglarea hormonală, dar și efecte anti-îmbătrânire.

• Țelina și sistemul hormonal la femei


Frunzele verzi de țelină ajută la reglarea activității ovarelor, dar și a glandelor cortico-suprarenale. Acestea se pot consuma ca atare, în sezon, sau adăugate la supe și ciorbe. Pentru reglarea ciclului menstrual și prevenirea durerilor specifice, se recomandă câte 10 linguri de suc de frunze de țelină pe zi. Sucul de țelină ajută inclusiv la stimularea ovulației și reglarea glandelor suprarenale.

Femeile care suferă de retenție de apă (reținere de apă în țesuturi) sau de transpirație excesivă, pot urma o cură de o lună cu suc de frunză de țelină. Se bea câte 1 păhărel mic (50 ml) de suc, de 2 ori pe zi.

• Vin de țelină pentru frigiditate, amenoree, dereglări menstruale

Femeile afectate de frigiditate, amenoree sau dereglări menstruale pot bea câte 1 păhărel de 50 ml de vin de frunze și semințe de țelină, de 2 ori pe zi, pe stomacul gol, sau la 2 ore după masă.

Vinul de țelină se prepară astfel: se pun 2 rădăcini de țelină tocate mărunt la macerat într-un litru de vin alb. Se adaugă 5 lingurițe de semințe de țelină (zdrobite) și 100 g de miere de albine. Se lasă la macerat 5 zile, apoi se strecoară.

• Cura cu țelină anti-îmbătrânire

Frunzele proaspete de țelină conțin substanțe care împiedică oxidarea celulelor și care reduc sau inversează procesul de îmbătrânire. Se pot consuma în acest scop câte 50 de grame de frunze de țelină în fiecare zi, alături de multe alte verdețuri, legume și fructe, consumate crude. Cura de întinerire se poate face 3 luni de zile, timp în care se poate consuma și salată de țelină (rădăcină) cu morcov.

Persoanele de vârsta a treia au cel mai mult nevoie de această cură, deoarece țelina poate combate efectele secundare nocive ale medicamentelor utilizate pentru tratarea afecțiunilor care apar în această perioadă: diuretice, statine, corticoizi.

• Suc de țelină pentru inimă

Se iau câte 5 linguri de suc de frunze de țelină amestecat cu miere de albine în cantitățile egale, de 3 ori pe zi. Cura se face o lună de zile. După acest interval, tensiunea arterială scade semnificativ, la fel și riscul de boli cardiovasculare, în special de ischemie cardiacă și infarct.

Frunzele de țelină au un efect relaxant asupra musculaturii netede, ajutând la dilatarea arterelor, și totodată la reducerea cantității de hormoni de stres din sânge.

Se poate consuma și salată de țelină crudă (cu morcov), în cure de cel puțin 1-2 luni.

• Adjuvant în cancer

Persoanele care suferă de cancer sau tumori, pot consuma salată de țelină, câte 50-70 g în fiecare zi. Țelina are efecte benefice îndeosebi în cancerul de colon sau rect. Sucul de frunze de țelină, câte ½ pahar, de 2 ori pe zi, poate ajuta în tratamentul leucemiei și limfomului malign. Sucul se poate combina cu morcov (în părți egale).

SURSA: http://lataifas.ro/medicina_naturista_alternativa/plante_medicinale/40957/frunzele-de-telina-regleaza-hormonii-glandele-si-inima/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...