Frunzele de liliac, un pretios medicament natural. Iata cum le poti folosi

Distribuie!

„Este unul dintre cei mai cunoscuti arbori ornamentali care infloresc primavara, dar este cunoscut si ca planta de leacFrunzele si florile de liliac sunt folosite in diferite tratamente naturiste deoarece contin o serie de substante cu proprietati tonice, astringente si vermifuge.

Iata cum putem beneficia de puterea terapeutica a liliacului:


  1. Decoctul din frunze de liliac fierte in lapte dulce poate fi folosit pentru spalarea fetei si pentru a curata tenul de pete.
  2. Apa de liliac se foloseste sub forma de comprese pentru ten.
  3. Infuzia din frunze de liliac se foloseste pentru ameliorarea bolilor tractului respirator insotite de tuse, bronsita sau astm si a pietrelor de la rinichi.
  4. Uleiurile esentiale de liliac reduc febra, durerile localizate la coloana vertebrata, trateaza anxietatea, ajuta in deparazitarea intestinala si ameliorarea bolilor de rinichi. Din 25-40 g flori de liliac lasate la macerat intr-un litru de ulei, timp de doua saptamani, intr-un loc cald si intunecos, se prepara o alifie care alina durerile reumatismale.
  5. Frunzele de liliac pot fi un remediu excelent in cazul arsurilor de tot felul. Se culeg frunze de liliac alb si se fierb pina cind apa se innegreste. Se raceste si, cand sunt caldute, frunzele se scot si se aplica pe arsura. Se leaga cu pansament, tifon sau cu o panza curata si se tine 24 de ore. Pansamentul nu trebuie lasat sa se usuce, se umezeste continuu cu apa in care au fiert frunzele. Dupa 24 de ore, se scoate pansamentul, care va ridica primul strat de impuritati si arsura, lasind locul curat si sterilizat.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/frunzele-de-liliac-un-pretios-medicament-natural-iata-cum-le-poti-folosi-65172
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...