Fructele proaspete, naturale şi stările benefice

by “Ayurveda ne ajută să înţelegem misterioasele efecte pe care le are consumul, adecvat constituţiei şi realizat la momentul potrivit, al unor alimente pe care în mod curent le considerăm comune şi obişnuite. Astfel, spre exemplu una sau două banane proaspete, consumate pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Ayurveda ne ajută să înţelegem misterioasele efecte pe care le are consumul, adecvat constituţiei şi realizat la momentul potrivit, al unor alimente pe care în mod curent le considerăm comune şi obişnuite.

Astfel, spre exemplu una sau două banane proaspete, consumate pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă, atunci când ne confruntăm cu o stare de tristeţe, de mâhnire sau de suprasolicitare au darul de a ne readuce starea de încredere şi de a ne alunga tristeţea şi oboseala.

Câteva prune dulci bine coapte (10-20) consumate în stare proaspătă, dimineaţa înainte de masă, ne pot conferi o stare de bună dispoziţie şi mulţumire. Vom putea constata după aceea, poate surprinşi, că avem mult mai multă încredere în resursele noastre vitale şi că putem face faţă mult mai bine solicitărilor de peste zi.

Perele au la rândul lor anumite efecte surprinzătoare. Atunci când suntem nervoşi, iritaţi, nemulţumiţi de modul în care s-au produs anumite evenimente neplăcute de peste zi, câteva pere dulci şi zemoase, consumate proaspete ne vor reda buna-dispoziţie şi ne vor alunga ca prin farmec nemulţumirea, dar mai ales iritarea şi tensiunea nervoasă acumulată. Alături de mere, perele reprezintă o minunată sursă de vitamine ce poate fi folosită cu succes în perioada de iarnă.

Piersicile bine coapte şi dulci au darul de a alunga stările de oboseală sau de epuizare care apar mai ales pe vreme caldă sau fierbinte. Atunci când după un efort de durată (spre exemplu examenele din sesiunea de vară) resimţim încă tensiunea, încordarea, stresul şi chiar o anumită senzaţie de uscăciune şi rigiditate, dacă vom consuma pentru câteva zile piersici bine coapte şi dulci vom putea constata cum starea noastră tensionată se destramă şi cum devenim aproape pe negândite relaxaţi, destinşi şi mai ales destresaţi.

Cireşele proaspete, bine coapte şi dulci ne retrezesc starea de voioşie şi de bucurie. Prin însăşi forma, culoarea, strălucirea şi netezimea lor, cireşele trezesc şi rafinează senzualitatea, ele fiind de un real folos atunci când dorim să ne trezim şi să ne amplificăm tandreţea şi afectivitatea faţă de fiinţa iubită. Cireşele ne atrag şi ne farmecă şi tot ele, atunci când le consumăm în stare proapsătă, ne conferă farmecul şi atractivitatea ce le sunt caracteristice.

Vara, atunci când căldura soarelui ne copleşeşte, bogatul pepene roşu ne dă posibilitatea să trăim încântarea răcorii naturale reconfortante. Consumat întotdeauna înainte de masă cu cel puţin o jumătate de oră, pepenele roşu ne dăruieşte din dulceaţa şi răcoarea lui bine ascunse sub coaja puternică şi tare, uşurând atât căldura copleşitoare de afară, cât şi clocotul interior, risipind eventualele stări de iritare, furie sau nervozitate cu care ne-am confruntat peste zi. Câteva felii răcoroase şi dulci de pepene roşu consumat în stare proaspătă dizolvă ca prin minune supărarea, încordarea sau chiar furia care ne mai poate cuprinde uneori.

legume-si-fructe

Poate mai puţin cunoscute de către marea majoritate a oamenilor, fructele de cătină albă sunt foarte utile în cazurile de devitalizare. Atunci când suntem copleşiţi de griji, atunci când nu ne descurcăm în noianul de solicitări ale unei zile aglomerate, atunci când suntem obligaţi să realizăm un efort mai mare şi când ne dorim să fim mai însufleţiţi şi mai eficienţi în ceea ce întreprindem, câteva bobiţe de fructe de cătină pot da rezultate miraculoase. Gustul lor acrişor este stimulant şi astfel micile fructe ne pot conferi aproape instantaneu starea de vigoare, de mobilizare şi însufleţire de care aveam atâta nevoie.

Întocmai ca şi fructele de cătină albă, vişinele ne pot aduce beneficii deosebite în cazurile de depresie, moleşeală sau atunci când ne simţim “depăşiţi de situaţie”. Vişinele sunt veritabile energizante fizice, dar mai ales psihice, aroma şi savoarea lor cu totul specială având darul de a trezi disponibilităţile noastre ascunse, de a ne pune în valoare înzestrările naturale, de a ne amplifica puterea de acţiune, încrederea, tonusul şi de a trezi în noi optimismul debordant. Vişinele trezesc în universul nostru psihic romantismul şi tinereţea, învigorându-ne mintea şi psihicul.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4463
  2. Foto: Internet
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală – Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie.
Contact: office@sanatatespirituala.ro