Fructele-minune ale lunii: cireşele amare! Efectul lor asupra organismului e imediat!

Distribuie!

„Cireşele amare sunt apreciate nu doar pentru gustul lor, ci şi pentru conţinutul bogat de vitamine şi minerale. Ele se numără printre fructele cu nivelul cel mai ridicat de antioxidanţi, scrie Mediafax.

Considerate super-fructe, datorită multitudinii de nutrienţi, cireşele conţin peste 70% apă, restul de 30% fiind format din: complexul de vitamine B (B1, B2, B6), vitaminele A, C, E si PP; minerale şi oligoelemente precum: fier, potasiu (220 mg%), calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc, cobalt. Mai conţin albumină, hidraţi de carbon şi fibre alimentare.


Spre deosebire de cireşele dulci, cele amare sunt mici şi cu gust amărui acrişor.

Pentru efectele lor terapeutice sunt folosite şi ca adjuvant în cazul unor boli degenerative, bolilor cardiace sau vasculare.


Conform American Chemical Society, consumul a 20 de cireşe amare pe zi oferă acelaşi efect asupra durerii care se poate obţine după administrarea unei aspirine sau a unui nurofen, notează Agora.md.

Fie că le consumăm proaspete, sub formă de sirop sau de dulceaţă, acestea sunt adevărate medicamente pentru organismul uman. Sucul de cireşe amare si cireşele amare uscate au chiar mai mulţi antioxidanţi decât coacăzele şi sunt mai puternice decât vitamina E.

Conţinutul de anticianine este dat de culoarea închisă a fructului, iar în coaja cireşelor se află ce mai mare cantitate de antioxidanţi.”[1]

SURSE

  1. https://www.realitatea.net/fructele-minune-ale-lunii-ciresele-amare-efectul-lor-asupra-organismului-e-imediat_2070154.html
  2. Foto: realitatea.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...