Fisticul protejeaza inima si ochii

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Ultimele cercetări arată că fisticul are un rol important în lupta împotriva cancerului. Dar beneficiile pe care le are organismul de pe urmă acestui aliment crocant sunt mult mai multe.

Vitamina E care se găseşte din abundenţă în fistic, are un rol protector împotriva unor tipuri de cancer, în special cel pulmonar. 60 grame de fistic consumat zilnic poate să reducă riscul de cancer pulmonar fără să-şi pună amprenta asupra greutăţii corporale.


De asemenea, fisticul este benefic pentru inima, prin scăderea nivelului de colesterol rău şi asigurarea unui aport optim de antioxidanţi. În combinaţie cu un regim alimentar echilibrat, fisticul ne fereşte de boli cardiovasculare.

Un pumn de fistic în stare crudă consumat zilnic reduce efectele stresului asupra tensiunii arteriale. Fisticul este o sursă importantă de magneziu (8% din necesarul zilnic recomandat în 30 g de fistic), cel mai bun mineral antistres.


Specialiştii susţin că are un rol important în controlarea apetitului alimentar, datorită conţinutului ridicat în fibre. Practic, fisticul este unul dintre alimentele bogate în fibre: 3 g în 28 de g de fistic, ceea ce înseamnă aproximativ 12% din necesarul zilnic recomandat.

Conţine de două ori mai multe fibre decât nucile şi aproximativ acelaşi conţinut de fibre ca fulgii de ovăz. Fibrele uşurează tranzitul intestinal.

Spre deosebire de alte fructe oleaginoase, fisticul conţine două substanţe extrem de importante pentru sănătatea ochilor: luteina şi zeaxantina.

Oftalmologii susţin că aceşti doi antioxidanţi protejează vederea şi reduc riscul de a dezvolta degenerescenta maculară, principala cauză care conduce la slăbirea vederii şi chiar la orbire.

Uleiul de fistic este un emolient excelent, ajutând la hidratarea pielii. Este folosit în gătit, în aromaterapie, industria cosmetică şi cea farmaceutică.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/fisticul-protejeaza-inima-si-ochii
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...