Enigmă totală: 57 de marinari infectați cu COVID după 35 de zile pe mare

Distribuie!by Se pare că este o adevărată enigmă în Argentina, unde 57 de marinari au fost depistați ca fiind contaminați cu noul coronavirus, după ce au petrecut 35 de zile pe mare. Acest mister vine și ridică o nouă problemă în ceea ce privește perioada de incubație a virusului. Argentina […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Se pare că este o adevărată enigmă în Argentina, unde 57 de marinari au fost depistați ca fiind contaminați cu noul coronavirus, după ce au petrecut 35 de zile pe mare. Acest mister vine și ridică o nouă problemă în ceea ce privește perioada de incubație a virusului.

Argentina încearcă să rezolve ceea ce pare a fi o enigmă: 57 de marinari au fost contaminaţi cu noul coronavirus după ce au petrecut 35 de zile pe mare, iar întregul echipaj a fost testat negativ înainte de a pleca, notează AFP, citată de Agerpres.

Vasul de pescuit Etchizen Maru a revenit în port după ce unii dintre pasagerii săi au prezentat simptome tipice de COVID-19, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii al provinciei argentiniene Tierra del Fuego (sud), indicând că 57 de marinari, din totalul de 61 de membri ai echipajului, au fost diagnosticaţi pozitiv la coronavirus după ce au fost supuşi unui nou test.


Or, membrii echipajului au efectuat o carantină obligatorie de 14 zile într-un hotel din Ushuaia (sud) şi înainte de aceasta fuseseră supuşi unor prelevări ale căror rezultate s-au arătat negative, potrivit unui comunicat al ministerului.

Doi dintre aceştia au fost testaţi negativ, iar alţi doi aşteaptă rezultatul testului, a precizat Comitetul pentru operaţiuni de urgenţă al provinciei.


Doi marinari au fost internaţi în spital, restul au rămas la bord

„Este dificil să stabilim modul în care acest echipaj a fost contaminat, ştiind că, timp de 35 de zile, nu au avut niciun contact cu uscatul şi că alimentarea s-a făcut la ieşirea din portul Ushuaia”, a explicat Alejandra Alfaro, director al serviciilor de sănătate din Tierra del Fuego.

O echipă studiază „cronologia simptomelor în rândul echipajului pentru a stabili cronologia contaminărilor”, a adăugat ea.

După cum a afirmat şeful serviciului de boli infecţioase de la Spitalul regional Ushuaia, Leandro Ballatore, este vorba despre un „caz care scapă oricăror descrieri din publicaţiile de specialitate, pentru că o perioadă de incubaţie atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri”.

„Încă nu putem explica cum au apărut simptomele. Este ceva frapant, dar am stabilit cinci ipoteze pe care trebuie să le terminăm de evaluat înainte de a stabili ce s-a întâmplat”, a insistat expertul în boli infecţioase şi membru în Comitetul operaţional de urgenţă al provinciei.

Echipajul a fost plasat în izolare la bordul vasului, ancorat în portul Ushuaia.

https://www.capital.ro/enigma-totala-57-de-marinari-infectati-cu-covid-dupa-35-de-zile-pe-mare.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro
Close
Citește mai multe:
De ce și cu ce scop să se impună vaccinarea obligatorie?

București, 22 octombrie 2017: Protest împotriva vaccinării obligatorii

Minunata poveste a lui Moș Crăciun în România

Impactul negativ al radiațiilor emise de telefoanele mobile asupra corpului uman

Ce se intampla in creierul nostru cand mintim?

Închide