Elevii romani, care au inventat ochelarii ce ii ajuta pe nevazatori, premiu de excelenta si in Elvetia

Distribuie!

„O echipa de liceeni romani a castigat Premiul pentru Excelenta in IT 2016 in cadrul unei competitii desfasurate la Lucerna (Elvetia).

Elevii romani au prezentat ochelarii inteligenti Mitra, conceputi pentru a veni in ajutorul persoanelor cu mari deficiente de vedere.


Premiul pentru Excelenta in IT, oferit de compania AT&T, a fost primit de echipa Oculus in cadrul celei de-a 27-a editii a Competitiei JA Europe Company of the Year, eveniment desfasurat la Lucerna intre 25 si 28 iulie.

La aceasta competitie au participat peste 200 de tineri intreprinzatori din 35 de state europene.


Echipa Oculus a castigat si etapa nationala a competitiei de antreprenoriat Compania Anului 2016.

Aceasta echipa este formata din elevi de la Colegiul National I. L. Caragiale, sub coordonarea profesoarei Mihaela Gavanescu.

Ochelarii Mitra, cu care au intrat in competitie, au fost produsi cu ajutorul unei imprimante 3D si sunt dotati cu un set de senzori care analizeaza toate informatiile despre obiectele din jur, le proceseaza si le transmite utilizatorului prin sunete de intensitate si frecventa variabile.

Ochelarii Mitra ii ajuta pe nevazatori sau pe cei cu probleme foarte grave de vedere sa se adapteze situatiilor zilnice: sa aprecieze distanta, sa se fereasca de obiecte care se deplaseaza cu viteza mare spre ei, sa perceapa culorile.

social-innovation-relay-finala-nationala-768x507

„Daca eu ma gandesc la 2, imediat imi vine in minte albastru. Daca vedem o culoare, de exemplu, sa simtim un miros”. Acesta este principiul pe care s-au bazat si elevii bucuresteni cand au creat ochelarii Mitra.

Pentru inventia lor, elevii au castigat locul I la nivel mondial si la competitia Social Innovation Relay.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...