Efecte benefice incredibile ale îmbrăţişărilor asupra organismului

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Potrivit unor studii recente, îmbrăţişările au o serie de efecte uluitoare asupra organismului. Se pare că acest gest de afecţiune este mult mai important pentru oameni decât am fi crezut.

– Viaţă amoroasă mult mai bună: studiile arată că iubiţii care stau îmbrăţişaţi după actul amoros se simt mai fericiţi şi mai împliniţi decât ceilalţi.


– Calmează durerile: în timpul îmbrăţişărilor, în trup se eliberează oxitocină şi astfel organismul simte mai puţină durere. Oxitocina are un rol critic în relaxarea muşchilor, astfel starea de durere fiind diminuată.

– Ne feresc de afecţiuni cardiace: având în vedere că îmbrăţişările ajută trupul să îşi limiteze stresul, ele acţionează şi asupra tensiunii arteriale. Astfel, cu cât stresul este mai mic, cu atât este mai mică şi probabilitatea să apară dereglări ale tensiunii şi afecţiuni cardiace.


– Reduc tensiunea: când pielea unei persoane intră în contact cu pielea altei persoane prin îmbrăţişare, creierul transmite mesajul de diminuare a cantităţii de cortizol eliminată în organism. Acest hormon este supranumit şi hormonul stresului şi de aceea este indicat să fie cât mai puţin eliberat în sânge.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8650
  2. Foto: v-i-pics.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...