E oficial: ceaiul verde îmbunătăţeşte memoria

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Deşi a fost considerat dintotdeauna o băutură sănătoasă, noile cercetări arată că ceaiul verde este un aliat de încredere pentru minte.


Specialiştii susţin că ceaiul verde ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive, în special a memoriei. Mai mult, rezultatele analizelor realizate au arătat că băutura poate fi folosită pentru a trata fazele incipiente ale demenţei şi a altor tulburări psihiatrice.

În cadrul studiului, participanţii au consumat pentru o perioadă de timp ceai verde, după care au fost puşi să rezvole mai multe teste de memorie.


Astfel, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Basel din Elveţia au descoperit că extractul de ceai verde ajută în mod direct la îmbunătăţirea abilităţilor creierului.

Beneficiile băuturii apar de regulă după ce persoana o consumă pentru o perioadă mai lungă de timp. Efectele ei sunt evidente în special în faza de recuperare în cazul tulburărilor psihiatrice.

,,Descoperirile noastre sugerează că extractul din ceaiul verde creşte plasticitatea sinaptică pe termen scurt a creierului. Mai exact, consumul acestei băuturi ajută persoana să reţină mai uşor un volum mai mare de informaţii”, a afirmat profesorul Borgwardt, coautorul cercetării.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Psychopharmacology”.”[1]

SURSE

  1. http://www.clicksanatate.ro/E-oficial-ceaiul-verde-imbunatateste-memoria_0_9347.html
  2. Foto: clicksanatate.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...