Dureri de măsele tratate cu uleiul de cuișoare

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Cuişoarele sunt mugurii uscaţi ai arborelui de cuisoară și sunt adevărate arme pentru dureri de măsele având proprietăţi antiseptice.

Aceste cuişoare sunt folosite nu numai drept condiment, ci şi pentru calităţile lor curative. Ele conţin: tanin, ulei eteric, în care componentul principal este eugenolul, cu proprietăţi antiseptice, utilizat în stomatologie şi la prepararea vanilinei.


Au un efect calmant, dezinfectant. Stimulează pofta de mâncare şi ajuta digestia, acţionează contra vomei, colicilor, sughiţului. Elimină viermii intestinali, întăresc imunitatea, prin creşterea numărului de globule albe din sânge.

Cuişoarele sunt diuretice şi depurative. Ajuta în boli de ochi şi inflamaţiile urechii medii. Insulina este mai eficientă în prezenţa cuişoarelor. Uleiul de cuişoare are proprietăţi antiseptice şi anestezice, ajuta în boli ale cavităţii bucale şi la calmarea durerii de măsele.


Dureri de măsele

Poate fi folosit ca anestezic şi pentru dezinfectarea canalelor măselelor. Uleiul se aplică direct pe un dinte dureros, dar nu foarte des. În caz de răceală, se fac inhalaţii cu câteva picături de ulei de cuişoare în apă clocotită sau se face decoct de cuişoare şi se inhalează aburii.

Calmează tusea, astmul, ajuta în tuberculoza. Cuişoarele folosite în exces irita sistemul nervos central. Pentru astm, dureri musculare sau de spate, dureri de măsele, se amestecă 5 picături de ulei de cuişoare cu o linguriţă de miere şi un căţel de usturoi pişat.

Se consuma înainte de culcare. Pentru stările de greaţă, se prăjeşte o jumătate de linguriţă de pudră de cuişoare, se amestecă cu o linguriţă de miere şi se mănâncă.

Indonezia, cea mai mare producătoare de cuişoare

Între specialiştii din toată lumea, arborele de cuişoare este cunoscut sub denumirile ştiinţifice de Eugenia caryophyllus, Caryophyllus aromaticus şi Syzygium aromaticum (din familia Myrtaceae).

Este un arbore veşnic verde, cu înălţimea de 10-20 de metri. Are frunze ovale, persistente, groase şi lucioase. Florile sunt alb-rozee, sub formă de clopoţei, colorate în roşu cu alb şi grupate în buchete.Se recoltează bobocii florali, de la arbori în vârstă de peste 6 ani. Aceştia se adună manual, de două ori pe an (vara şi iarna).

După uscare lentă la soare, capătă un aspect cuneiform şi au miros plăcut, picant, puternic aromat şi gust înţepător, arzător şi aromatic. În paralel, se recoltează frunzele şi ramurile tinere.Indonezia este cea mai mare producătoare de cuişoare, iar Zanzibar şi Madagascar sunt principalii exportatori de produse de calitate deosebită.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/dureri-de-masele-tratate-cu-uleiul-de-cuisoare
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...