Doctor de la Spitalul Pantelimon, despre cum se aleg pacienții care sunt lăsați să moară

Distribuie!

„Din dezvăluirile unui medic de la Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon aflăm cum sunt aleşi pacienții care sunt lăsaţi să moară.

Şefa secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Patelimon, Laura Constantinescu, le-a explicat colegilor de breaslă pe cine preferă să salveze, motivând că nu sunt medicamente suficiente, iar discuţia a fost înregistrată de un coleg, ajungând ulterior să fie postată pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan, tolo.ro.


”Eu am propus o chestie care mi s-a părut de bun-simț: haideți să dăm totuși la ăia tineri și la ăia cu șanse! Dacă vreți, nu am nicio problemă, îi băgăm pe toți, care cum intră la începutul lunii. Dacă pe 20 ale lunii nu mai avem medicație pentru ăia care merită, nu ne mai interesează, că atâta îi este bugetul! Deci bugetul este pe fiecare trimestru și în fiecare trimestru îl împărțim pe fiecare lună și n-am nicio problemă”, a spus Laura Constantinescu.

Bani pentru medicamente ar trebui să existe


Tolontan precizează însă că în România există un program național, foarte scump, construit exact ca pentru ca fiecare pacient critic, indiferent de vârsta, condiția sa socială și situația medicală, să fie tratat cu cele mai bune resurse.

La Terapie Intensivă de la Sfântul Pantelimon, medicamentele cumpărate sunt ținute sub cheie, iar cheia este luată acasă de asistenta șefă, mai dezvăluie Cătălin Tolontan, pe blogul său.
Medicul care şi-a înregistrat şefa spune că au fost găsite (în dulap) mai multe medicamente decât ar fi fost normal, ceea ce duce la ipoteza că nu erau administrate pacienţilor deşi erau bifate că au fost folosite.

„Suntem împinși să alegem noi cui dăm un medicament și cui nu. Cine sunt eu să decid cine trăiește și cine moare?! Comisia a găsit mai multe medicamente decât trebuia să fie în dulap. Acest lucru înseamnă că există obiceiul ca unele asistente, la indicația conducerii ATI de la noi, să bifeze că au administrat Colistin, de exemplu. Dar medicamentul nu e, de fapt, administrat. Colegii au găsit în dulap de două ori mai multe flacoane de Colistin, un antibiotic foarte puternic, decât figurau în evidența din calculator. Altfel spus, s-a folosit mai puțin decât s-a declarat. Rămîne un stoc consumat fictiv, care nu știm unde merge! Din ce știu eu, ca medic, programul special de ATI are fonduri mari și e destinat tuturor pacienților critici. Cred că suntem mințiți de conducerea spitalului că trebuie să alegem cui dăm și cui nu dăm medicamente”, a povestit medicul.

Acesta mai dezvăluie că lucrurile s-au schimbat la Sfântul Pantelimon de frica presei

„Normal că șefii s-au speriat. De presă. Și de DNA. De când ați început să scrieți, o groază de lucruri s-au schimbat la Sfântul Pantelimon. Până atunci se folosea și de o sută de ori aceeași sondă de aspirație la pacientul intubat. Acum s-au introdus sondele cu circuit închis, care sunt sterile. Alt exemplu. Au schimbat saltelele care erau pline de secreții, așa cum fuseseră folosite și pe vremea răniților de la Colectiv”.
Mărturia doctorului a fost confirmată de farmacista de la acelaşi spital, Mioara Duvlea, care confirmă că a găsit în dulap sute de doze de Colistin care figurau în baza de date ca și cum fuseseră administrate pacienților.

Update: În urma dezvăluirilor făcute de Cătălin Tolontan, șefa ATI, Laura Constantinescu, şi asistenta şefă de la Spitalul „Sf. Pantelimon” au fost suspendate din funcţie, joi, de conducerea spitalului.

„Şefa de la ATI şi asistenta-şefă au fost suspendate din funcţie. De asemenea, la nivelul spitalului a fost creată o comisie de anchetă, iar rezultatele le vom face publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului Fiorela Miţoiu.”[1]

SURSE

  1. http://www.cotidianul.ro/doctor-de-la-spitalul-pantelimon-despre-cum-se-aleg-pacientii-care-sunt-lasati-sa-moara-282199/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...