Dispariţia albinelor ameninţă omenirea

Distribuie!

„În Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Austria, Israel şi alte zone din lume a fost înregistrată dispariţia în masă a albinelor.

Acest fenomen reprezintă o ameninţare serioasă la funcţionarea normală a ecosistemelor planetei noastre şi poate agrava criza alimentară, avertizează specialiştii.


Miliarde de albine mor în întreaga lume, lăsând omul singur cu plantele nepolenizate. În Statele Unite, în urma reducerii drastice a populaţiei de albine s-a redus recolta, mai ales de mere şi migdale. În fiecare primăvară în regiunile afectate cel mai puternic sunt aduşi din alte colţuri ale ţării sau sunt importaţi stupi cu albine. Însă o mare parte a acestor albine nu supravieţuiesc până la următorul sezon. Mai mult de atât, în timpul transportului există riscul transmiterii unei epidemii în rândul albinelor. În 1998, în Statele Unite a fost înregistrat pentru prima oară un caz de infectare a albinelor din cauza gândacului mic de stup, un dăunător al albinelor melifere. El se hrăneşte cu albinele şi rezervele din stup.

O altă problemă o reprezintă acarienii şi muştele-paraziţi. Ele pătrund în corpul albinei şi îl devorează din interior. Albina slăbeşte, puietul este defect, îşi pierde orientarea în spaţiu şi, în final, moare de foame. Albinele, practic, nu pot fi salvate, ele nu sunt capabile să reziste la aceşti paraziţi şi la viruşi, vecinătatea cu omul le este dăunătoare, subliniază apicultorul Anatoli Kocetov.


„Albinele, ca şi oamenii, se îmbolnăvesc dacă au un mod de viaţă incorect şi nu se hrănesc cum trebuie. Atunci când am domesticit albinele, ele au început să uite cum au trăit în condiţiile mediului sălbatic. Atunci ele şi-au asigurat singure viaţa. Iar noi le-am dezvăţat. De aici şi bolile”.

Albinele bolnave din stupină infectează albinele sălbatice. Dacă un bondar aterizează pe o floare în urma unei albine bolnave de ciupercă sau un virus, probabilitatea răspândirii bolii este foarte mare. Dispariţia în masă a albinelor şi insectelor cu aripi membranoase va duce la schimbarea imaginii planetei. 80% din toate plantele din lume sunt polenizate de insecte. În prezent, în multe ţări există locuri în care oamenii sunt nevoiţi să polenizeze florile. Însă omul nu poate ajunge la fiecare floare. La vremea sa, Albert Einstein a spus: În momentul în care albinele încetează să mai existe, omul ca specie mai are doar patru ani până la dispariţie.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/romanian.ruvr.ru/2014_02_25/Disparitia-albinelor-ameninta-omenirea-4906/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...