Diminuarea producției de energie în celule accelerează îmbătrânirea. O substanță existentă în broccoli poate împiedica acest fenomen!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Prin consumul de broccoli, în cadrul unei diete sănătoase, am putea frâna instaurarea efectelor îmbătrânirii. Compușii existenți în această legumă încetinesc deteriorarea țesuturilor organismului ce apare odată cu avansarea în vârstă.

Cercetătorii consideră, în acest moment, că de vină pentru declanșarea îmbătrânirii ar fi diminuarea producției de energie în celule. Însă în broccoli există o substanță care poate remedia această reducere a producției de energie la nivel celular.


Nicotinamida mononucleotidă (NMN) este numele acestei substanțe care, printre altele, încetinește degradarea țesuturilor funcționale de la nivelul ochiului uman și frânează procesele de deteriorare a metabolismului. Această substanță mai este prezentă, în afară de broccoli, în avocado și în varză.

Atunci când consumăm frecvent vegetalele enumerate, compusul biochimic intervine în prevenirea sau încetinirea degradării țesuturilor hepatice, oculare, osoase (fiind evitată diminuarea densității oaselor). Studiul ce conduce către aceste concluzii a fost efectuat de către prof. dr. Shin-ichiro Imai (Washington University) și publicat în jurnalul Cell Metabolism.


Odată cu înaintarea în vârstă, la cei mai mulți dintre oameni intervine o reducere a abilității corpului de a produce un element-cheie necesar în producerea de energie. Este vorba despre un alt compus cu nume complex: nicotinamida adenin dinucleotidă (NAD).

În studiile efectuate asupra animalelor de laborator, administrarea directă a acestei substanțe nu s-a dovedit eficientă în sporirea nivelului de energie la nivel celular și încetinirea proceselor de îmbătrânire. În schimb, aceste efecte au fost obținute prin administrarea de nicotinamidă mononucleotidă (substanța existentă în broccoli, varză și avocado).

 

La nivel experimental, după administrarea sa, prin simpla adăugare la apa de băut a cobailor, nicotinamida mononucleotidă a fost absorbită cu rapiditate, fiind detectată în sânge după doar câteva minute și apoi convertită cu repeziciune în NAD (nicotinamida adenin dinucleotidă).

Oamenii de știință presupun, în acest moment, că procesele inflamatorii care apar și se extind în țesuturi pe măsura trecerii anilor sunt cele care provoacă reducerea abilității organismului de a sintetiza substanța specificată mai sus, ce facilitează producerea de energie.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=11344
  2. Foto: reference.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...

Citește mai multe:
Beneficii uimitoare ale mătasei de porumb… Nu o să-ți vină să crezi!

Donald Trump: “Vaccinarea masivă cauzează autism”

Scapă definitiv de acnee cu aceste tratamente naturiste

Mitul colesterolului – una dintre cele mai mari înşelătorii din vremurile noastre

Psihanaliștii confirmă că fenomenul “selfie” ascunde anumite tulburări mintale

Închide