Dezvaluire incredibila despre afectiunea cainelui pentru om

Distribuie!

Oameni de știință australieni au descoperit o nouă dovadă a iubirii câinilor față de stăpânii lor și a legăturii extrem de puternice dintre ei: sincronizarea pulsațiilor inimii, informează The Telegraph.

Cercetătorii implicați în studiu au separat trei câini de proprietarii lor, le-au atașat monitoare cardiace și apoi au urmărit ce s-a întâmplat atunci când animalele și stăpânii lor s-au reunit. Ei au descoperit că, în ciuda vitezei diferite, bătăile inimii lor au urmat același model ritmic.


Cercetătoarea Mia Cobb, de la Universitatea Monash din Melbourne, s-a declarat impresionată de această armonizare, care are un efect pozitiv semnificativ asupra stării noastre generale.

Colegul ei Craig Duncan a remarcat, la rândul său, că stresul este un factor distrugător major în societatea de astăzi și, cum suntem tot mai ocupați, această descoperire este un lucru foarte important, care ne poate ajuta.


“Proiectul “Hearts Aligned” își propune să arate modul în care deținerea unui animal de companie ne poate ajuta să se facem față în mod pozitiv stresului vieții de zi cu zi”, a spus acesta.

Studiul, care a fost sponsorizat de compania de produse alimentare pentru câini Pedigree, insinuează că a avea un câine este bine pentru combaterea stresului și, poate, pentru inimă.

Acest lucru este susținut de alte lucrări științifice, inclusiv un studiu al American Heart Association, care a sugerat că proprietarii de animale de companie au inimi mai sănătoase decât alte persoane, amintește The Telegraph.

Proprietarii de câini, în special, au simțit acest beneficiu. Aceasta se datorează, probabil, parțial, faptului că oamenii care au câini trebuie să meargă la plimbare cu ei.

Dacă putem reduce ritmul cardiac ieșind cu animalele noastre, acest lucru este cu adevărat benefic, subliniază cercetătorii citati de Agerpres.

SURSA: http://radu-tudor.ro/dezvaluire-incredibila-despre-afectiunea-cainelui-pentru-om/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...