Detoxificarea organismului cu suc de țelină

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„De la ţelină (Apium Graveolens) se utilizează ramurile şi căpăţână. Datorită conţinutului bogat în vitamine (A, C şi E), minerale (magneziu, fier, iod, calciu) şi diferiţi acizi, ţelina consumată ca atare sau în salate este un tonic eficient al sistemului nervos.

Stimulează glandele suprarenale, tonifica organismul şi constituie un excelent remediu împotriva obezităţii. Are rol curativ în inapetenta, astenie, artrite, menţinerea tenului şi combaterea bronşitelor.


Echilibrează funcţiile sexuale. Stimulează pofta de mâncare şi este un bun diuretic pentru bolnavii de ficat, inima, rinichi şi plămâni.

Combate constipaţia şi stimulează diureza. Sucul de ţelina se foloseşte cu succes contra degerăturilor, iar seminţele au rolul de a mări pofta de mâncare, de a stimula digestia şi de a combate gazele stomacale şi intestinale.


Rădăcinile de ţelina se folosesc în edeme, febre, icter, astm bronşic sau boli de vezica urinară. Sucul de țelină este excelent în reumatism, guta sau pletora.

Potoleşte tusea şi combate inflamaţiile secreţiei bronhice. Salată de ţelină cu grâu: Se pun 2-3 linguri de grâu la macerat în apă rece, cu o seară înainte, astfel încât să stea la macerat 14-15 ore.

Se amestecă grâul macerat cu o ţelina mare rasă, 2-3 morcovi, un fir de praz tăiat fideluță şi frunze de ţelină. Se adăugă după gust ulei de măsline presat la rece, sare, lămâie sau oţet de mere.

Vinul tonic de ţelina se obţine prin macerarea a 200 g rădăcina rasă în 1/2 litru de vin alb curat. După 48 de ore se filtrează şi se adăugă 3-4 linguri de miere.

Se ia cu 1/2 oră înainte de masă. în cosmetică se poate folosi rădăcină de ţelina fiartă în lapte. Se pasează şi se adăugă miere, câteva picături de ulei de măsline şi puţină argila.

Masca se aplică după ce tenul s-a curăţat cu tărâţe de grâu. După 20-30 de minute se înlătură cu apă minerală, dacă tenul este gras sau cu ceai de galbenele şi muşeţel pentru ten uscat.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/detoxificarea-organismului-cu-suc-de-telina
  2. Foto: lataifas.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...