Detoxificarea ficatului se face cu ceai de păpădie

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Păpădia are efecte detoxifiante cu totul excepţionale. Planta conţine în frunzele şi în tulpina să substanţe amare, enzime şi fitohormoni care fac adevărate minuni pentru ficatul obosit şi încărcat de toxine.

Timp de 14 zile, se vor consuma câte zece frunze proaspete de păpădie, de două-trei ori pe zi, cu 10 minute înaintea meselor principale. Trebuie să folosim frunze proaspete, recoltate de la plante care încă nu au înflorit, deoarece numai acestea sunt bogate în colină, un principiu activ cu proprietăţi drenoare şi tonice hepatice foarte puternice.


Efectele curei cu păpădie: relansarea activităţii ficatului, stimularea regenerării celulelor hepatice şi eliminarea toxinelor din acest organ extrem de important. Mai mult, frunzele proaspete de păpădie stimulează secreţia de bila şi ajuta la evacuarea acesteia. Nu în ultimul rând, păpădia are darul de a stimula peristaltismul întregului tub digestiv, fiind de un mare ajutor pentru persoanele cu digestia leneşă.

Printre afecţiunile care se agravează primăvară şi care sunt eliminate cu ajutorul tratamentului cu frunze de păpădie proaspătă se număra dischinezia biliară (fierea leneşă), dispepsia, hepatitele de toate felurile, icterul, constipaţia atonă, indigestia. Păpădia este un adjuvant valoros în cazurile de microlitiaza biliară, precum şi în ciroza hepatică.


La persoanele cu stomacul foarte sensibil, subponderale sau debile, tratamentul cu păpădie crudă se poate dovedi prea puternic, motiv pentru care trebuie urmat doar sub îndrumare medicală. în afară de salată, frunzele proaspete se pot adăuga şi mâncărurilor pe bază de peşte. Floarea e bună de dulceaţă, dar se poate adăuga la ciorbe şi salate orientale sau poate fi consumată prăjită, că o adevărată delicatesă. Rădăcina uscată şi tocată mărunt se foloseşte la prepararea unei băuturi care înlocuieşte cafeaua sau ceaiul.

Binecunoscută păpădie are mai multe denumiri populare: buha, floarea broaştei, floarea mălaiului, floarea turcului, galbinele grase, guşa găinii. În vechime, păpădia se folosea pentru vopsit în galben. Frunza se storcea şi zeama se punea la bube negre. Rădăcina pisată bine, prăjită în smântână proaspătă, se întindea pe o frunză de brusture, se punea în locurile unde se simţea durere reumatică şi se ţinea 24 ore.

Ceaiul din rădăcină, ca şi cel din flori uscate se luă contra durerilor de ficat, pentru circulaţia sângelui, contra bolilor de rinichi şi contra hemoragiei. Astăzi, datorită principiului amar conţinut de păpădie, planta se întrebuinţează că tonic amar. Tonifica ficatul, glandele, combate litiazele, obezitatea şi stimulează intestinele.

Este indicată în toate afecţiunile în care există dereglări glandulare, creşte diureza, este laxativ, un drenor hepatic excelent, ameliorează diabetul. Previne bolile de inimă, fluidizează mucozităţile, întăreşte mucoasele pulmonare, hepatice şi ale calor urinare, stimulează pofta de mâncare, remineralizează, ajuta la slăbire, scade colesterolul.

Planta întreaga intra în compoztiia ceaiurilor depurativ, dietetic şi gastric, iar rădăcina în cea a ceaiului hepatic. Atenţie! Sucul lăptos al păpădiei poate provoca intoxicaţii în cantitate mare.

Simptome: greaţă, diaree, modificarea ritmului inimii. Din frunze tinere se poate face o salată de primăvara sau o cupă cu urzică. Rădăcina uscată şi măcinata înlocuieşte cafeaua. Sucul proaspăt se aplică pe afecţiunile pielii în cazul petelor, verucilor, negilor.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/detoxificarea-ficatului-se-face-cu-ceai-de-papadie
  2. Foto: libertatea.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...