Detoxificarea de tigari si de fumat

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Tigarile contin peste 4000 de substante chimice nocive, pe care le inspiri cu fiecare fum tras in piept. Dintre acestea, se crede ca peste 70 cauzeaza cancer. Fara nicio exagerare, fiecare tigara pe care o fumezi iti face rau. Afirmatia opusa este la fel de adevarata: fiecare tigara la care renunti inseamna un progres pentru sanatatea ta.

Foarte multi oameni fumeaza deoarece acest lucru ii relaxeaza, le creeaza o senzatie de confort si de energie crescuta. De buna seama, nicotina si alte substante chimice care stimuleaza sunt prezente in fiecare fum inhalat, dar in lumina adevarului spiritual, toate sentimentele pozitive se nasc din iubire. Tigarile se situeaza la extrema opusa iubirii. Energia lor este extrem de joasa si de grea.


Daca te vei inconjura de lumina vindecatoare a ingerilor, vei constata ca nu vei mai simti nevoia de a fuma. Atunci cand fumezi acasa sau in locurile publice, tu risti sa ii imbolnavesti si pe altii. Fumatul pasiv este chiar mai nociv decat cel direct, caci conduce la absorbtia multor substante toxice pe care corpul unui fumator s-a obisnuit sa le respinga.

Actiunile tale influenteaza pe oamenii din jurul tau. De aceea, nu trebuie sa ignori efectele pe care le poate avea fumatul asupra copiilor mici si a persoanelor dragi din viata ta. Dependentele incearca sa te convinga ca nu depinzi de ele. Multi oameni afirma ca nu fumeaza decat doua tigari pe zi, care nu au cum sa le faca rau. Altii spun ca se pot lasa oricand doresc de fumat, dar nu o fac niciodata. Ei continua sa fumeze si sa inhaleze fumul toxic al tigarilor.


Fumatul distruge cel de-al treilea ochi si aura, ca sa nu mai vorbim de plamani. Zona extrem de sensibila a celui de-al treilea ochi se deterioareaza, facand aproape imposibila vederea psihica.

PLANTELE si VITAMINELE care ajuta:

Iarba de ovaz – relaxeaza sistemul nervos. Acest aspect este important pentru ruperea ciclului dependentei. Daca ai pofte, creierul tau are nevoie de timp pentru a le depasi. De regula, o pofta dureaza mai mult de cateva momente. Iarba de ovaz hraneste sistemul nervos si te ajuta sa gandesti inainte de a actiona.

Sunatoarea – determina corpul sa produca mai multa serotonina. Acest hormon al euforiei si bunastarii echilibreaza starea emotionala si nivelul energetic al corpului si intrerupe ciclul dependentei, inlocuind poftele cu bucuria. Studiile stiintifice realizate asupra sunatorii au arata ca aceasta faciliteaza renuntarea la fumat.

Vitamina C – Fiecare tigara fumata echivaleaza cu o pierdere de vitamina C din corp, respectiv cu o imbatranire prematura a celulelor si cu oxidarea acestora. Fumatul secatuieste sistemul imunitar si te face mai susceptibil la infectii. Dat fiind ca plamanii iti sunt deja slabiti, ar fi bine sa iei un supliment cu vitamina C.

Aceasta reconstruieste glandele suprarenale, de care depinde rezervele tale de energie. Fumatul face ca organismul sa munceasca din greu pentru eliminarea toxinelor. De aceea, stimularea acestor rezervoare de energie va avea efecte miraculoase.

Vitaminele B – Complexul de vitamine B este necesar pentru fiecare gand care iti trece prin minte. Daca vrei sa ai ganduri linistite si fericite, tu ai nevoie de aceste vitamine. Toate procesele cerebrale folosesc vitaminele B6,B9 si B12. Gandeste-te cate ganduri iti trec prin minte atunci cand te simti anxios sau stresat.

Cine le poate numara? Aceasta secretie continua de neurotransmitatori de mare viteza iti epuizeaza rapid rezervele de vitamina B. Din pacate, stresul si anxietatea nu fac decat sa amplifice si mai mult acest deficit. Prin urmare, daca responsabilitatile de zi cu zi iti solicita foarte mult puterea de concentrare, nu ar strica sa iei un supliment cu vitamina B. Printre alimentele bogate in complexul de vitamine B se numara cerealele integrale si toate frunzele de culoare verde inchis.

Ai grija de sanatatea ta!

(sursa-Doreen Virtue si Robert Reeves)

SURSE

  1. https://luminasufletuluitau.wordpress.com/2016/03/20/detoxificarea-de-tigari-si-de-fumat/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...