De ce să nu bei cafea între orele 8 şi 9 dimineaţa. Şi nici ceai negru

Distribuie!

Cei mai mulţi dintre noi apăsăm butonul cafetierei înainte chiar de a ne face toaleta de dimineaţă. Obiceiul de a bea cafea sau ceai între 8 şi 9 dimineaţa nu ne ajută să fim mai alerţi aşa cum am putea crede, este de părere un medic neurolog. A sunat ceasul şi trebuie să ne dăm jos din pat pentru a merge la muncă. Gândul la o cafea bună ne gâdilă papilele gustative şi abia aşteptăm să o savurăm. Dacă are loc între 8 şi 9 dimineaţa acest tabiet nu ne ajută deloc să ne intrăm în formă mai repede, avertizează unii medici neurologi.

De ce să nu bei cafea între orele 8 şi 9 dimineaţa. Ce hormon te ţine alert


Aceştia sunt de părere că cortizolul, care este un hormon-cheie al organismului ce stimulează vigilenţa şi capacitatea de concentrare, atinge nivelul maxim în intervalul orar 8 şi 9 dimineaţa. Prin urmare, nivelul de cortizol este ridicat în mod natural în acest interval. Steven Miller, neurolog la Universitatea Serviciilor de Ştiinţe ale Sănătăţii din Bethesda, Maryland, SUA, autorul unui studiu de specialitate pe această temă, a explicat că acest cortizol interacţionează cu cafeina din cafeaua de dimineaţă care stimulează şi ea producţia de cortizol. Excesul de cortizol poate determina toleranţă la unele persoane ceea ce înseamnă că acestea vor apela la încă o ceşcă de cafea pentru a simţi efectul cafeinei.

De ce să nu bei cafea între orele 8 şi 9 dimineaţa. Foloseşti un medicament atunci când organismul are nevoie de el


Neurologul este de părere că ar trebui să bem cafeaua după acest interval, respectiv începând de la 10.30 pentru a ne menţine alerţi. „Unul din cele mai importante principii ale farmacologiei este să utilizezi un medicament atunci când organismul are nevoie de el. În caz contrar, există riscul să dezvoltăm toleranţă la un medicament administrat în aceeaşi doză“, a conchis medicul.

De ce să nu bei cafea între orele 8 şi 9 dimineaţa. Ceaiul negru conţine şi el cafeină

Aceeaşi situaţie este şi în privinţa ceaiurilor care conţin cantitate mare de cafeină, respectiv cel negru, ştiut fiind că acesta conţine între 25 şi 100 mg de cafeină la cană. Reamintim că o linguriţă de cafea conţine 60 de mg de cafeină şi în funcţie de tip, cantitatea de cafeină variază astfel: Expresso – 70-145 mg de cafeină Filtru – 105-160 mg de cafeină Instant – ness – 105-180 mg cafeină Decofeinizată – 5-10 mg de cafeină Cantitatea zilnică de cafeină recomandată este de 180-200 de mg.

SURSA: http://adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/de-nu-beicafea-orele-8-9-dimineata-Si-ceai-negru-1_572e20df5ab6550cb8a68865/index.html?ref=yfp

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...