De ce sa mancam ananas?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Bogat in fibre si micronutrienti, ananasul protejeaza organismul de factorii cancerigeni, iar prin dispersarea blocajelor sangvine, creste protectia la nivelul inimii.

Daca vrei sa-ti fortifici imunitatea, mananca mult ananas. Este bogat in antioxidanti, care ajuta la protectia organismului de radicali liberi. Consumat in cantitate mare, ananasul are puternice efecte purgative.


Aliat de nadejde in curele de slabire
Acest fruct con­tine enzime care dizolva protei­nele provenite din mancare, deci ajuta la digestie. O veste bune pentru cele care vor sa slabeasca este ca acest fruct nu are foarte multe calorii. 100 g de ananas proaspat contine 52 de calorii si, in plus, contine foarte multe fibre.

De ajutor in dietele de slabire este si ex­trac­tul uscat din ananas, care are un con­tinut bogat in bromelina – un amestec de enzime care acce­le­reaza metabolismul. Extractul de ananas se poate lua in timpul unei cure de slabire, dar si la terminarea ei, pentru a preveni ingrasarea (efectul yo-yo).


Secretele ananasului
1. Nu te lasa pacalita de culoarea mai verde a cojii de ana­nas atunci cand il alegi de pe raft! Unele varietati sunt mai galbene, altele par mai… necoapte.

2. Alege fructul cel mai gustos in functie de miros: trebuie sa aiba o aroma tropicala, proaspata. Daca simti miros neplacut, nu cumpara.

3. Cand ajungi acasa, lasa ananasul sa stea la aer, la temperatura camerei, ca sa ii pastrezi gustul intact.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/de-ce-sa-mancam-ananas-1051
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...