De ce este bine sa bei ceai de catina

„Ceaiul de catina
Aceste fructe sunt regeneratoare si revigorante si pot fi adjuvante in avitaminoze. In special in anotimpul rece, catina, bogata in vitamina C, completeaza doza zilnica necesara persoanelor anemice si a celor care depun eforturi fizice si intelectuale.
Cardiacii si convalescentiipot beneficia de puterea terapeutica a catinei. Fructele acestui arbust contin apa-in proportie de 80-85%, zaharuri, cantitati semnificative de saruri minerale (calciu-211,8 mg % , fosfor-194,4 mg %, potasiu-165 %) si foarte multe vitamine: A, complexul B si aminoacizi esentiali.
Fructele au si o actiune de protectie vasculara, retiniana si intestinala. Catina se consuma, mai ales, sub forma de ceai si gem. In sezonul rece se consuma cate doua cani de ceai pe zi (doua lingurite de fructe uscate infuzate 10 minute intr-o cana de apa fierbinte).”[1]
SURSE
- https://sanatate.bzi.ro/de-ce-este-bine-sa-bei-ceai-de-catina-50892
- Foto: sanatate.bzi.ro
Citiți și...
Trandafirul are grija de plamanii nostri
Sucul minune care trebuie consumat la schimbarea de anotimp
Grapefruitul este considerat drept fructul paradisului datorita proprietatilor de vindecare a bolilo...
Nucul te scapa de durerile articulare. Vezi doua retete naturiste pentru reumatism
Amesteca scortisoara cu suc de lamaie si consuma mixtura. Iata cate beneficii are
Beneficiile neștiute ale împachetărilor cu nămol
Bolile de care suferim sunt strans legate de caracter si comportament
3 analgezice naturale pentru 3 tipuri de dureri
Scapă de durerea de spate cu uleiuri esențiale
Vremea socului. Cea mai buna reteta de SOCATA
Remedii naturiste cu artar
Mâncarea care vindecă! Iată cum putem avea o sănătate de fier
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.