Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au retras fiica de la școală și o vor educa în sistem homeschooling: „Felul în care învață copiii în școli naște în ei frustrări care au darul de a le distruge frumusețea interioară”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“„Sunt Sofia Bucur, am nouă ani și nu mai merg la școală”. Așa își începe povestea fiica artistei Dana Nălbaru și a actorului Dragoș Bucur, care din acest an nu va ma mai merge la școală, ci va învăța acasă.

„Când părinții mei mi-au spus că e o varianta să NU MĂ MAI DUC LA ȘCOALĂ, am crezut prima oară că glumesc, doar că după o mică discuție despre asta am aflat că nu glumeau. În capul meu era o mică, mare confuzie: ”Dacă mamă si tata îmi spun să fiu atentă la ore, cum au acceptat să nu mai învăț?? WHAT??”.


I-am întrebat și au spus că o să mai învăț doar ca voi face asta acasă”, a sris fetița pe blogul 4 în aventură, pe care și-a spus povestea alături de părinții săi.

Mama sa, Dana Nălbaru, a vorbit despre motivele care au determinat-o să ia o astfel de decizie. „Ea. Potențialul ei. Mi-am dat seama că sistemul de învățământ, acesta organizat pe grupuri de oameni care trebuie să demonstreze în fața altora că și cât știu, că și cât au învățat, este depășit de vremurile pe care le trăim. Nu consider că a învăța e un lucru greșit, dimpotrivă, cred că este esențialul pentru a avea o viață frumoasă. Consider, însă, că felul în care învață copiii în școlile din ziua de azi naște în ei o gramadă de frustrări care au darul de a le distruge frumusețea interioară. Am vrut ca ea să nu piardă această frumusețe, să o las să se dezvolte în ritmul ei, să capete încredere în ea însăși, să înțeleagă că singur îți poți depăși limitele, să învețe să facă în vață ceea ce îi place cu adevărat, să nu-i fie teamă niciodată să o ia de la început, să fie independentă”, a scris Dana Nălbaru.


În prima zi de școală acasă, Sofia Bucur a făcut un curs de scenaristică, a lucrat două ore la matematică în fața calculatorului și a învățat o altă oră și jumătate programare la academia online Khan Academy. Fetița spune că mai vrea să învețe karate, robotica, skateboard, dansuri, chineză, engleză sau pictură. „ Prima zi de „școală” a început fooarte amuzant: tati a venit să mă trezească și îmi spune “hai trezește-te să te pregătești să mergi la ȘCOALĂ!”. Când a spus cuvântul ȘCOALĂ eu m-am trezit brusc și am spus: “CE ȘCOALĂ!!!!!!”. Tati a început să râdă și eu la fel și ne-am pregătit să plecăm la oră de scenaristică. Da, luni fac scenaristică!! După ce am ajuns acolo au urmat 2 ore super în care mi-am dezvoltat scenariul (o să fac un super film) și am discutat tot felul de lucruri pentru că sunt curioasă să știu cum să îl scriu”, a povestit Sofia.

9_61676400

Tatăl său, Dragoș Bucur, a vorbit despre problemele din sistemul de învățământ care l-au determinat să ia această decizie. „Am retras-o din sistemul de învățământ de stat, am înscris-o la o școală tip umbrelă și ne-am aruncat în necunoscut. Sofia a fost într-o clasa care avea o învățătoare foarte bună, dar nici chiar o învățătoare foarte bună nu poate acoperi găurile dintr-un sistem care funcționează după reguli cu care noi (eu și Dana) nu mai suntem demult de acord. Sunt convins că acest „sistem”(ce o fi de fapt asta) se va modifica la un moment dat, dar nu sunt dispus sa aștept , așa că prefer să mergem pe propriul nostru drum. Am citit un articol interesant in care sistemul era comparat cu un mare vapor care atunci când vrea să schimbe direcția are nevoie de timp si spatiu pentru asta, în timp ce bărcile micuțe din jurul lui pot face schimbarea pe loc. Îmi place să cred că suntem o mică bărcuță și că, în timp, sistemul de învățământ se va adapta vremurilor în care trăim”, a scris actorul.”[1]

Desi multi critica o astfel de decizie, in purul stil romanesc al datului cu parerea, “filosofii” de pe internet si nu numai nu au inteles nici pana acum ca, actualul asa-zis “sistem educational” perverteste inocenta copiilor distrugand-o mai ales prin dogmele impuse de asa-zisul Minister al Educatiei si Cercetarii, ca sa nu mai vorbim de propaganda asa-zisei “educatiei sexuale” promovate de “umanistii” lui George Soros, care au la baza invataturile perversului si exhibitionistului, Alfred Kinsey.

SURSE

  1. http://republica.ro/dava-nalbaru-si-dragos-bucur-si-au-retras-fiica-de-la-scoala-si-o-vor-educa-in-sistem-home-schooling
  2. Foto: Romania TV

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...