Dacă vrei să produci o schimbare în viața ta, începe să gândești diferit

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“„Viața este un festin. Iar tragedia este că cei mai mulți oameni mor de foame. Există o poveste draguță despre niște oameni care erau pe o plută în largul coastei Braziliei și piereau de sete. Habar n-aveau că apa pe care pluteau era apă dulce. Râul se vărsa în mare cu atâta forță, încât pătrundea câteva mile în mare, deci ei aveau apă dulce, chiar acolo unde erau. Dar ei habar nu aveau!

La fel, noi suntem înconjurați de bucurie, fericire și iubire. Cei mai mulți oameni nu au nici cea mai vagă idee despre asta. Motivul? Au creierele spălate. Au idei greșite și aceste idei le influențează viața, le-o fac dezordonată și îi mențin adormiți. Dar asta pentru că ei se agață de ideile care îi fac nefericiți. Idei limitate despre iubire, libertate, fericire și așa mai departe.


Singurul lucru de care ai nevoie cel mai mult este disponibilitatea de a învăța ceva nou. Cât de pregătit ești să te gândești la ceva necunoscut? Prima reacția este una de frică. Nu că ne-ar fi frică de necunoscut. Nu-ți poate fi frică de ceva ce nu știi. Nimănui nu-i este frică de necunoscut. Cea de care îți este teamă este pierderea cunoscutului.

Dacă vrei să produci o schimbare în viața ta, începe cu tine însuți. Dar cum o poți face? Prin observare. Prin înțelegere. Fără judecată din partea ta conform vechilor convingeri. Dacă dorești să schimbi ceea ce este în ceea ce crezi tu că ar trebui să fie, nu mai înțelegi nimic. Observarea de sine. Dacă nu ești atent la ce se petrece în interiorul tău, nu vei putea înțelege nimic din ce se întâmplă în afara ta. Dacă nu ești conștient de gândurile și reacțiile tale, vei fi influențat de forțe din interiorul tău de care nu ești câtuși de puțin conștient.


Vrei să fii fericit? Fericirea continuă nu are nicio motivație. Adevărata fericire vine fără cauză. Ea este starea noastră naturală. Asta trebuie să înțelegi cu adevărat și să accepți. Fericirea este starea ta naturală.”

(Anthony de Mello – Conferințe)“[1]

SURSE

  1. https://atractiasuccesului.wordpress.com/2015/08/18/daca-vrei-sa-produci-o-schimbare-in-viata-ta-incepe-sa-gandesti-diferit/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...