Cum tratam raceala cu ghimbir?

Distribuie!

Ghimbirul (Zingiber officinale) face parte din familia Zingiberaceae. Partile utilizabile ale plantei sunt frunzele si rizomul, care se poate intrebuinta fie ca atare, fie sub forma de pulbere. Ghimbirul este originar din sud-estul Asiei. Jumatate din re­col­ta scoasa pe piata provine din culturile indiene, iar restul din China, Indonezia, Japonia, Australia, Brazilia, Jamaica si din unele regiuni ale Africii.

Rizomul cu gust iute poate servi ca aliment, pentru condimentarea mancarurilor, dar si in scopuri tera­peutice, mai ales impotriva senzatiilor de greata si a indispozitiilor. Specialistii i-au constatat proprie­tatile de antioxidant, datorate principiilor sale acti­ve: gingerol, shogaol si zingeron. Gingerolul este un antidot eficient contra racelii.


Radacina de ghim­bir are o usoara actiune antibacteriana. Pentru a beneficia de efectele ei, taiati-o in rondele subtiri, turnati peste ea apa fierbinte (nu clocotita) si la­sati-o sa infuzeze cateva minute. Apoi strecurati si beti ceaiul, cat timp e cald. Ghimbirul proaspat ras poate fi pus si in supa de pui sau presarat pe alte fe­luri de mancare, chiar si pe deserturi.

Ghimbirul ajuta la prevenirea efectelor toxice a anumitor substante, inclusiv pesticide, lindan, medicamente anticancer, bromobenzen, sau excitotoxina glutamat monosodic. Lindanul, care este o neurotoxina si doxorubicina (un medicament anticancer) produc leziuni la nivelul ficatului, dar ghimbirul s-a dovedit a fi eficient in atenuarea efectelor nocive. Bromobenzenul este foarte toxic si poate afecta ficatul si sistemul nervos, dar si in acest caz ghimbirul poate atenua efectele toxice. Ghimbirul protejeaza si impotriva efectelor glutamatului monosodic. Ghimbirul s-a dovedit a fi benefic împotriva radiaţiilor de orice fel. Un studiu a demonstrat că ghimbirul poate ajuta la prevenirea stărilor de vomă şi a alterării gustului provocate de intoxicaţiile prin iradiere.”[1]


SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/cum-tratam-raceala-cu-ghimbir-79736
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...