Cum tratam naturist hipotensiunea

Distribuie!

„Tratamentul poate include medicamenteplanteceaiuri si modificari ale stilului de viata. Puteti avea în vedere si tratament naturist pe baza de plante si ceaiuri dar sfatul medicului este prioritar.

Apa si cafea

Beti mai multa apa pe parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea si pentru a mari volumul de sange. Daca va plac cafeaua ori ceaiul verde atunci savurati-le zilnic deoarece cofeina creste temporar tensiunea arteriala. Reduceti semnificativ consumul de alcool, care promoveaza deshidratarea si scade tensiunea arteriala.


Ceaiul de Lemn Dulce (Licorice)

Licorice sau lemnul dulce este un remediu natural care a fost folosit înca din cele mai vechi timpuri pentru problemele sistemului digestiv, cum ar fi arsuri la stomac, ulceratii gastrice si colici. Lemnul dulce numit si licorice poate actiona pentru a creste tensiunea arteriala. Este important sa nu consumati acest remediu în cantitati mari daca aveti hipertensiune arteriala (deci invers, tensiune mare), deoarece acest lucru poate contribui la probleme cardiace. Este util doar pentru persoanele care sufera de tensiune mica.

Cand devine hipotensiunea o adevarata problema?


Ceaiul negru

Ceaiul negru (camellia sinesis) a fost utilizat din vremuri stravechi pentru a trata durerile de cap si pentru a preveni bolile cardiace. Consumul de ceai negru poate contribui la reducerea riscului de ameteala si de hipotensiune arteriala ortostatica la persoanele în varsta. Puteti discuta cu medicul dumneavoastra pentru a stabili daca aceasta planta poate aduce beneficii sanatatii dvs.

Urzicile

Urzicile sunt excelente pentru normalizarea tensiunii arteriale dar si pentru detoxifiere. Plantele sun foarte bogate în vitamine si minerale dar au si proprietati de reglare a tensiunii arteriale. Primavara le puteti consuma proaspete iar în restul anului puteti alege extractul lichid foro zahar sau alcool de la Schoenenberger Germania.

Pericole adiacente si importanta preventiei

Scaderea tensiunii arteriale poate provoca ameteli, vedere încetosata si confuzie. Acestea sunt simptome periculoase atunci cand este nevoie de atentie maxima si focusare, cum ar fi în timpul conducerii unui autovehicul sau în timpul manuirii unor unelte ascutite. Aceste simptome de scadere a tensiunii arteriale pot duce la pierderea concentrarii atentiei si la accidente (spre exemplu pericolul de cadere din cauza hipotensiunii). Lesinul este adesea cauzat de scaderea tensiunii. Tensiunea arteriala scazuta ar putea fi un indicator al unei probleme mai grave.

Problemele de sanatate asociate cu scaderea tensiunii arteriale includ pierderea de sange, infectii severe, deshidratare severa, probleme cardiace cum ar fi atac de cord, insuficienta, reactii alergice severe si probleme endocrine cum ar fi tiroida hiperactiva sau subactiva, boala Addison, hipoglicemie sau diabet.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/cum-tratam-naturist-hipotensiunea-79198
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...