Cum te ajută mierea de rapiță

Distribuie!

„Cum te ajuta mierea de rapita

Rapita este o planta oleaginoasa cu o arie larga de raspandire. Albinele apreciaza aceasta planta, culegand mari cantitati de polen si nectar. De obicei mierea de rapita se obtine in luna mai, daca insamantarea a fost realizata in toamna anului precedent.


Mierea de rapita se cristalizeaza foarte repede datorita continutului mare de apa (18% din componenta). Din aceasta cauza acest tip de miere se poate cristaliza chiar in fagure si nu mai poate fi extrasa. Acest tip de miere are o coloratie foarte slaba (sub 35mm pe scara Pfund).

Mirosul nu este unul foarte placut (are un usor iz de varza), in schimb gustul este delicios, acest tip de miere nefiind unul foarte dulce.Textura este una foarte fina. Are o aciditate slaba si un pH ridicat. Mierea de rapita nu este una foarte bogata in substante minerale.


Beneficii terapeutice
Glucoza domina asupra fructozei si astfel se explica rapiditatea cu care acest tip de miere se cristalizeaza. In comert se gaseste doar sub forma cristalizata, avand aspectul unei creme. Se dizolva foarte greu in apa. Ca orice tip de miere are si proprietati curative, fiind recomandabila mai ales in tratarea bolilor ce afecteaza rinichii.

Uleiul de rapita contine si enzima Q3, care este extrem de necesara pentru oase. Din aceasta cauza mierea de rapita este utilizata in tratamentul osteoporozei. Ajuta si la refacerea si mentinerea elasticitatii peretilor vasculari. Consumul de miere de rapita protejeaza ficatul, splina si pancreasul de diverse boli.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/cum-te-ajuta-mierea-de-rapita-11602
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...