Cum suportăm mai uşor canicula şi evităm disconfortul

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“După câteva zile în care ne-am topit de căldură pe străzi, prin autobuze, chiar şi la umbră, este necesară o anumită strategie pentru a rezista mai bine caniculei.

Când termometrul afişează deja temperaturi foarte mari, atmosfera devine din ce în ce mai sufocantă, iar organismul face faţă mai greu din cauza apei pe care o pierde prin transpiraţie. Pentru a evita disconfortul creat de temperaturile ridicate, un rol important îl are hidratarea, care menţine confortul termic în organism.


Canicula. Sfaturi pentru evitarea deshidratării

1. Consumaţi lichide, respectiv apă sau limonadă rece. Dar chiar dacă este necesar să beţi apă, nu este indicat să exageraţi cu cantitatea de apă consumată.


Beţi ceaiuri călduţe sau apă rece în care să adăugaţi frunze de mentă, felii de lămâie sau castravete, care vor face băutura mult mai răcoritoare.

3. Consumaţi fructe din belşug, dintre care pepenele roşu este eficient pentru conţinutul lui mare de apă.

4. Legumele sunt, de asemenea, recomandate. Castravetele e leguma care conţine cea mai mare cantitate de apă. Dacă veţi consuma câţiva castraveţi pe zi, aceştia contează mai mult decât o jumătate de litru de apă.

5. Transpiraţia reglează şi menţine temperatura corpului. Dacă mâncaţi ceva iute, veţi transpira şi vă veţi simţi mai bine, dar este necesar să compensaţi apa care se pierde prin transpiraţie bând lichide. Dacă mâncaţi ceva sărat, apa din corp va fi reţinută şi nu vă deshidrataţi.

6. Purtaţi veşminte din material subţire, largi, din bumbac şi deschise la culoare, iar când ieşiţi, mai ales după prânz, să aveţi capul acoperit.”[1]

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/cum-suportam-mai-usor-canicula-si-evitam-disconfortul—248998

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...