Cum se foloseste echinaceea rosie pentru a scapa de raceala

Distribuie!

EchinacheEa este originara din America, unde e folosita de sute de ani de triburile de in­dieni. Cercetari de ultima ora au reconfirmat adevarul ca planta intareste sistemul imunitar si combate virusii si bacteriile. Pentru tratament se foloseste tinctura de echinacea, care se gaseste in farmacii, dar poate fi preparata si acasa, dupa reteta urmatoare:

O sticla de un litru, cu gura larga, se umple pana sus, cu o planta intreaga de echinacea, taiata marunt – flori, frunze si radacini. Se toarna deasupra rachiu de tara (facut din fructe), care sa acopere planta, de doua degete. Dupa 6 saptamani de macerare la temperatura camerei, lichidul se strecoara si se toarna in sticlute de culoare inchisa, pe care se lipesc eti­chete cu numele preparatului.
Mod de administrare: tinctura de echinacea se poate lua si ca pre­ventiv, in perioadele de raceala si gripa, dar si dupa ce boala s-a instalat. Se iau de trei ori pe zi cate 25 de picaturi.
In caz de raceala, consumul de lichide este foarte important. Bauturile reci se exclud. Ideal este un amestec de suc de lamaie cu apa, in care se adau­ga suc de catina si se indulceste cu miere de tei.”[1]

SURSE


  1. https://sanatate.bzi.ro/cum-se-foloseste-echinaceea-rosie-pentru-a-scapa-de-raceala-77091
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...