Cum să te menţii frumoasă. Sfaturi pentru îngrijirea naturală a părului, a pielii şi a ochilor

Distribuie!

„Ridurile, creşterea în greutate, pielea uscată sunt probleme inevitabile ale înaintării în vârstă. Îmbătrânirea are loc oricum, dar dacă arătăm sau nu mai în vârstă decât ar trebui stă, într-o oarecare măsură, şi în puterea noastră.

Îmbătrânirea vizibilă este şi produsul modului în care ne trăim viaţa şi, în mod particular, a felului în care ne îngrijim. Nu este niciodată prea devreme să începem să ne gândim cât de bine îmbătrânim şi nu este niciodată prea târziu să facem schimbări pozitive, este de părere dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în nutriţie şi sănătate.


O dietă sănătoasă este prima linie de apărare împotriva îmbătrănirii prin menţinerea echilibrului hormonal şi glicemic şi asigurarea fiecărui sistem al organismului cu nutrienţii de care are nevoie pentru a putea funcţiona optim. Toate legumele sunt alimente ale longevităţii, dar cele verzi au o putere mai mare antiîmbătrânire, în timp ce verdeţurile sunt bogate în nutrimente care combat acţiunea radicalilor liberi, al căror atac se accentuează după vârsta de 30 de ani.

Apă în cantităţi suficiente


Cu timpul, pielea îşi pierde elasticitatea naturală şi apar ridurile. Cu toate acestea, pe lângă o alimentaţie sănătoasă şi evitarea supraexpunerii la soare există lucruri pe care le putem face pentru a menţine pielea netedă. Apa menţine pielea hidratată şi ajută la eliminarea toxinelor, astfel că este indicat să bem 6-8 pahare pe zi de apă sau ceai. Curăţarea pielii trebuie făcută de 2 ori pe zi cu produse adecvate tipului de piele pe care îl ave. Unele produse conţin ingerdiente pentru exfoliere. Apoi, trebuie să folosim o cremă hidratantă sau ulei de faţă pentru a preveni apariţia ridurilor. Sunt de preferat produsele care conţin ingrediente naturale. Zâmbetul şterge anii de pe faţă. Dacă vom continua să zâmbim şi să nu ne stresăm prea mult nu vom ajunge anxioase şi vom evita încruntările.

Şampoane cu uleiuri esenţiale

Părul îşi pierde din frumuseşe din cauza reducerii nivelului de estrogen, dar părul fără viaţă nu este neapărat inevitabil. Astfel, pentru a-i menţine strălucirea trebuie să folosim şampoane care conţin uleiuri esenţiale, plante şi uleiuri vegetale. Uleiurile esenţiale precum cele de rozmarin li ylang-ylang stimulează creşeterea părului; lavanda şi arborele de ceai ajută la combaterea mătreţii, iar uleiurile vegetale, precum cele din boabe de soia, şofrănel şi porumb previn despicarea părului. Masajul scalpului întăreşte rădăcinile şi stimulează creşterea. Suplimentele cu multivitamine şi minerale care conţin vitaminele E, C, B şi biotină pot îmbunătăţi starea părului. Deficienţele nutriţionale poate cauza probleme oculare legate de vârstă. Ochii strălucitori sunt un semn de tinereţe. Antioxidanţii pot reduce riscul de cataractă şi degenerescenţă maculară în care celulelel din zona centrală mor.

Vitamine pentru ochi strălucitori

Vitamina A poate ajuta împotriva orbirii, iar luteina, vitamina C şi zincul pot ajuta la ameliorarea glaucomului. Bioflavonoidele şi seleniul sunt, de asemnea, importanţi antioxidanţi pentru sănătatea ochilor. Astfel, vitamina A o putem găsi în portocale, fructe şi legume de culoare galbenă – morcovi, cartofi dulci, dovleci- peşte.

Vitamina C este prezentă în ardei graşi, varză creaţă, căpşune, broccoli, portocale şi pepene galben. Vitamina E se găseşte în semniţe de floarea-soarelui, migdale şi alune de pădure. Seleniul este conţinut în cerealele integrale, ouă, usturoi şi alge de mare, în timp ce flavonoidele, în cireşe, struguri şi prune. Luteina poate fi luată din varză creaţă şi spanac.

Acizii graşi esenţiali pot ajuta la ameliorarea simptomelor de oschi uscat şi pot apăra împotriva degenerescenţei maculare. Se găsesc în peşte precum somon, macrou, păstrăv, şi în seminţe de cânepă sau de in.”[1]

SURSE

  1. http://adevarul.ro/sanatate/medicina-naturista/cum-mentiifrumoasa-sfaturi-ingrijirea-naturala-parului-pielii-ochilor-1_591ed9375ab6550cb83ee187/index.html
  2. Foto: adevarul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...