Cum să folosești oțetul din cidru de mere în tratamentul artritei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Oțetul din cidru de mere, sau OCM, are aplicări aproape interminabile atunci când vine vorba de întreținerea sănătății. De la scăderea în greutate, până la intreținerea unei bune funcionalități cardiace.

OCM este un tonic excelent pentru a te menține sănătos și pentru tratamentul afecțiunilor de la obezitate la diabet și, efectiv, orice între cele două. Acum, mai putem adăuga un punct în listă – artrita.


Beneficiile oțetului din cidru de mere în artrită

Există mai mult de 100 de tipuri diferite de artrită care au fost identificate, dar acestea două sunt cele mai frecvente:

Osteoartrita (OA) – Este cel mai des asociat cu îmbătrânirea și se caracterizează prin inflamația cronică a articulațiilor.


Artrita reumatoidă (AR) – Este cea mai frecventă formă de artrită de cauză inflamatorie și afectează predominant articulațiile. Este clasificată ca o boală autoimună, cercetătorii fiind abia la începutul ințelegerii mecanismelor ce o caracterizează.

Oțetul din cidru de mere are un efect antialgic benefic pentru suferinzii de artrită, care caută o cale naturală de ameliorare a durerii, efect care poate fi amplificat prin asocierea cu alte alimente.

O parte din efectul antialgic al OCM se datorează conținutului crescut în acid acetic, care ajută la scăderea acidității în organism, iar, de aici, la reducerea inflamației și, respectiv, a durerii. Odată ce OCM pătrunde în arganism, acidul acetic este metabolizat la compuși alcalini.

OCM este, de asemenea, bogat în antioxidanți, care previn injuriile provocate te radicalii liberi de oxigen. Aceștia contribuie la procesele patogenice care induc redoare, durere în articulațiile bolnavilor.

OCM și Osteoartrita

Proprietățile analgezice ale OCM sunt la îndemâna suferinzilor de osteoartrită.

Bandajele și compresele pot fi foarte efective în managementul durerii articulare, similar uzului intern.Consumul de OCM ajută la echilibrarea pH-ului intern, în favoarea ameliorării durerii, reducând excesul acid, care contribuie la apariția durerii.

OCM și Artrita Reumatoidă

OCM acționează pe dinăuntru, atunci când îl consumi în diferite meniuri, dar și folosit topic. Reduce durerea articulară cu succes și la suferinzii de AR.

OCM și Artrita – Cercetarea

Oțetul din cidru de mere este utilizat în medicina naturistă de milenii, dar beneficiile sale nu își fac loc în anecdotele și povestirile soațelor.

Renumitul doctor Deforresc Clinton Jarvis a publicat una din cercetările sale în legătură cu OCM în 1957 într-o carte Medicina naturistă, în care se menționează că ”…multe dintre afecțiunile comune, inclusiv răceala, infecțiile, reumatismul și artrita, pot fi ameliorate și chiar vindecate cu acest simplu tratament.”

Un studiu în 2004 condus de cercetătorii de la Universitatea Mashhad de Științe Medicale și publicat în Jurnalul Iranian de Cercetare Farmaceutică a arătat că OCM este eficace în reducerea inflamației cronice și în ameliorarea durerii la bolnavii de artrită, beneficiile sale fiind puse pe seama complexului de vitamine B, conținut naturat de OCM.

După cum am mai menționat, efectele benefice ale OCM pot fi amplificate în combinație cu alte alimente, cum ar fi semințele de susan, extract de turmeric sau sucul de cireșe.

Un studiu din 2012 condus de cercetătorii Departamentului de Medicină al Universității de Sănătate și Știință din Oregon a arătat că sucul de cireșe în particular a fost benefică la reducerea inflamației la un grup de femei cu osteoartrită.

Dacă ești interesat să încerci un tratament bazat pe OCM, iată câteva rețete, pe care ai putea să le încerci:

Apă tonică cu oțet

Într- cană de ceai de mentă sau ghimbir, amestecă o lingură de OCM, o linguriță de miere și presoară o linguriță de scorțișoară. Bea acest amestec o dată pe zi pentru ameliorarea durerii artritice.

Combinația dintre OCM și miere are o mulțime de beneficii pentru sănătate și, de asemenea, este folositoare pentru articulații și ameliorarea durerii articulare, iar aroma e chiar plăcută.

Băutură cu oțet

Amestecă o lingură de OCM într-un pahar de 300 ml de apă și bea-l de două ori pe zi în timpul mesei. Chiar dacă gustul nu e tocmai plăcut, diluarea oțetului mai scade din aromă și ajută la reducerea agresiunii pe smalțul dinților și previne arsurile țesuturilor moi din gură și gât. Poți să adaugi și miere pentru îndulcire.

Oțet și suc de cireșe

Amestecă un pahar de 250-300 ml de suc de cireșe cu o lingură de OCM și bea-l o dată pe zi pentru a da lovitura finală durerii artritice cu acest amestec energic din partea naturii.

Băile cu oțet și compresele

Pentru cei care optează pentru tratamentul topic, baia cu oțet sau compresele pot fi ideale.

Pentru aplicarea compresei pe o articulație inflamată și dureroasă (cum ar fi cotul sau articulațiile mâinilor), amestecă o cană de OCM în 6 căni de apă caldă și înmoaie articulația dureroasă în amestec timp de 30 de minute.

Alternativ, îți poți trata întregul corp adăugând 2 căni de OCM într-o baie caldă, în care să stai timp de 30 minute, masând mușchii și articulațiile.

Uleiul

Pentru a-ți prepara un ulei pentru masajul articulațiilor, amestecă ulei de măsline sau cocos cu OCM, folosind un raport de 1 la 2. Masează acest amestec pe articulațiile dureroase de două sau trei ori pe zi pentru obținerea efectului analgezic. Poți să adaugi și uleiuri esențiale.

OCM și mierea

Am mai menționat imensul beneficiu al OCM cu miere.

Combinația este ideală pentru suferinzii de artrită reumatoidă, amestecând oțet și miere și diluându-le în apă. Este un remediu natural rapid și ușor pentru combaterea durerii artritice.

Amestecă o lingură de OCM și o linguriță de miere într-un pahar de 250 ml de apă, amestecă bine, apoi bea. Acest lucru poate fi făcut până la de trei ori pe zi până la cedarea durerii.

Ce oțet trebuie folosit în tratamentul artritei

Oțetul din cidru de mere natural este produs prin fermentarea sucului de mere până când zaharurile naturale se transformă în acid acetic. Oțetul pe care ar trebui să-l folosești este acela proaspăt, natural, nefiltrat și nepasteurizat. Nu cel rafinat.

Un indicator fidel al calității oțetului este nourașul ușor de la vârful recipientului. Acesta conține enzimele, bacteriile, pectina și mineralele, atât de utile pentru tine.

SURSA: http://sanatos.tv/cum-sa-folosesti-otetul-din-cidru-de-mere-in-tratamentul-artritei/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...