Cum oprim corect sangerarea nazala

Distribuie!

Sangerarea la nivelul nasului apare ca urmare a unor traumatismecum sunt de exemplu loviturileintepaturilescobirea in nas, suflarea puternica a acestuia, zgaraieturile mucoasei nazale, etc. De asemenea exista si boli care pot cauza o astfel de sangerare dintre care un rol principal il ocupa hipertensiunea arteriala, raceala, gripa, tulburari ale coagularii sangelui. Infectiile mucoasei pot duce la uscarea acesteia si formarea de cruste care daca se rup provoaca sangerare. Stresul este un alt factor care poate provoca o astfel de problema la nas, dar si supraincalzirea organismului.

Secretele dr. Oz pentru nas infundat si alte simptome ale alergiilor


Primul ajutor in cazul sangerarii din nas:

Se inclina capul pe spate si se lasa sangele sa curga, acesta se duce pe peretele posterior al faringelui si astfel are loc inghitirea lui.
Se curata usor nasul cu o bucatica de tifon, servetel sau vata.
Se prinde nasul cu doua degete chiar deasupra narilor, timp de 10 minute. Intre timp se respira pe gura. Nu se ridica degetele decat dupa 10 minute nu mai devreme, in caz contrar sangerarea ar putea sa apara iar.


Se poate intampla ca sangele sa se duca in stomac si sa apara varsaturi. Daca apare senzatie de voma trebuie scuipat sangele din gura si clatita gura cu apa.

Pe nas trebuie sa se aplice o compresa curata, umeda si rece, eventual cu gheata. Aceasta ajuta la vasoconstrictia vaselor si astfel sangerarea se opreste.

Dupa ce s-a oprit sangerarea se unge partea de interior a narilor cu o emulsie, eventual cu vaselina. Aceasta ajuta si la inmuierea crustelor din nas, daca acestea exista.
Nu se sufla nasul dupa oprirea sangerarii timp de jumatate de zi.
Este bine ca persoana sa stea linistita macar cateva ore, sa se odihneasca.

In cazul in care sangerarea nu se opreste dupa 10 minute este necesar sa se aplice in nara respectiva un tampon din tifon sau o bucatica de vata.

Poate exista si situatia in care sangerarea sa nu se opreasca nici dupa 20 minute, ceea ce este un caz foarte grav, victima trebuie dusa imediat la spital.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/cum-oprim-corect-sangerarea-nazala-77445
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...