Cum ne ajuta sa ne videcam rotunjoara

Distribuie!

Rotungioara – in latina Glechoma hederacea este o planta medicinala erbacee, perena, spontana, intalnita in intreaga tara prin paduri, tufarisuri, locuri umbrite si umede, fanete si in special in gradini. Se mai numeste popular silnic, branca, buruiana rotunda de bube, buruiana leacului, buruiana zgaibii, buruiana de orbalt, catusnica-copiilor, coada-ielelor, creasta vailor, frunza de zgaiba, iarba cartitelor, iarba matrililor, iedera zanelor, nejalnica, orbalt, pelungoasa, piperul-apelor, prelungioasa, pristinioara, rarunchioara, rotundioara, silnica, suparare.

La nodurile tulpinii plantei, apar radacini. Tulpina este culcata, lunga de 20-60 cm, din care se desprind numerosi lastari floriferi. Florile de rotungioara sunt albastre-violacee, rar rosii-liliachii sau albe. Planta contine ulei volatil, colina, tanoizi, subtante amare, substante grase, saponozide, ceruri, rezine, etc.


Suferi de inflamatii ale mucoaselor, leucoree, rani greu vindecabile sau furuncul? Scapa de probleme cu Rotunjoara

Recoltare rotungioara: Partile aeriene ale plantei se recolteaza in timpul infloririi, pe vreme frumoasa. Se usuca la umbra, in strat subtire. Se intoarce din timp in timp. In stare uscata are un gust usor amarui.


Beneficii pentru sanatate
Cum cei mai multi gradinari au aceasta planta invaziva in gradini si incearca sa scape de ea, este important sa stim cu totii care sunt efectele terapeutice ale acestei plante de leac.

Partile aeriene ale plantei au utilizari terapeutice, avand proprietati behice (calmeaza tusea), antiscorbutice, antidiareice, tonice, diuretice, antiinflamatorii, antilitiazice, cicatrizante, vermifuge.

Principiile active au actiune antitusiva, combat scortubul si maladiile corelate cu acesta, normalizeaza tranzitul intestinal inlaturand starile diareice, actioneaza asupra epiteliului renal marind cantitatea de urina eliminata, atenueaza procesul inflamator, limiteaza sau elimina litiaza (calculii), favorizeaza procesul de epitelizare si vindecare a ranilor, provoaca eliminarea viermilor intestinali si stimuleaza pofta de mancare.

Cum se face tratamentul naturist complet de vindecare a cancerului

Planta de rotungioara este folosita intern in bolile aparatului urinar, aparatului respirator si digestiv, in afectiuni hepatice, iar extern ca cicatrizant in leziuni greu vindecabile.

Ceai de rotungioara in uz intern
Pentru tratarea diareei, litiazei renale, bolilor aparatului urinar, aparatului respirator, aparatului digestiv si afectiunilor hepatice, se prepara infuzie de rotungioara din 2 lingurite de planta maruntita la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute, se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi.

Pentru tratarea catarului bronsic, se consuma suc din planta proaspata, cate 1 lingura de 2-3 ori pe zi.

Ceaiul de rotungioara in uz extern
Pentru tratarea leziunilor cutanate greu vindecabile si pentru vindecarea ranilor, se prepara o infuzie din 3 lingurite de planta maruntita peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20-30 de minute, apoi se strecoara. Se foloseste ceaiul astfel obtinut pentru spalaturi locale, cu ajutorul unui pansament steril.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/cum-ne-ajuta-sa-ne-videcam-rotunjoara-76489
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...