Cum îţi afectează lumina solară sănătatea creierului?

Distribuie!

„Este deja foarte cunoscut faptul că atunci când nu suntem mângâiaţi de razele soarelui devenim trişti şi starea noastră de spirit se modifică foarte mult. Suntem mult mai nervoşi, irascibili şi parcă nimic nu ne convine.

Un nou studiu vine să probeze faptul că lumina solară are un rol foarte important în viaţa noastră, potrivit time.com. Soarele ne influenţează atât stările emoţionale, cât şi sănătatea mintală. Se pare că în zilele ploiase cei mai mulţi oameni devin morocănoşi, chiar dacă ei nu vor să recunoscă acest lucru.


Pentru a studia legatura dintre vreme şi depresie, Mark Beecher, profesor de psihologie la Universitatea din Brigham a analizat datele de sănătate mintală a mai mult de 16.000 de studenți, care, pe o perioadă de șase ani, au participat la sesiuni gratuite de consiliere psihologică.

soarele-te-vindeca

Studenții au fost obligați să completeze chestionare de evaluare a stării lor de sănătate mintală înainte de fiecare vizită, iar aceste chestionare au fost foarte importante pentru cercetare. Ele au fost corelate cu date meteorologice şi astfel s-a ajuns la concluzia că lumina solară este un factor care influenţează considerabil sănătatea mintală.


Potrivit studiului, nu vremea de afară ne influenţează stările, ci absenţa soarelui. Acesta este cel mai important factor. Cu cât lumina solară este mai slabă, cu atât nivelul de disconfort este mai mare. Din acest motiv, trebuie să avem grijă, mai ales în lunile de iarnă, atunci când soarele nu este foarte generos.”[1]

SURSE

  1. http://spynews.ro/actualitate/cum-iti-afecteaza-lumina-solara-sanatatea-creierului-tu-stiai-asta-117711.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...