Cum folosim ventuzele pentru a trata sciatica, durerile articulare, racelile, constipatia

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Terapia cu ventuze face parte integranta din terapia acupuncturala, una dintre tehnicile de tratament ce tin de medicina traditionala chineza. Si batranii de la noi le foloseau ca leac pentru „a scoate sangele rau”.

Exista doua tipuri de terapie cu ventuze: ventuzele uscate, folosite in special de asiatici si europeni si ventuzele umede (cu sangerare), mai raspandite in lumea araba, probabil si pentru ca se face referire despre acest tratament (Hijama) in cartile lor sfinte.


In tratamentul cu ventuze umede se folosesc ventuze de plastic sau din silicon dur, la care se adapteaza manual o pompa. Ventuzele dezinfectate, se aplica pe piele aproximativ 2- 3 minute, pana cand aceasta se inroseste putin, apoi terapeutul le ridica si executa cu o lama de bisturiu sau cu un ac steril cateva incizii fine pe suprafaţa aspirata si rosie a pielii.

Ventuza se pune din nou, pe acelasi loc si se lasa sa se aspire cativa mililitri de sange. Adesea acesta este foarte gros si inchis la culoare. Dupa procedura, pielea se dezinfecteaza, se poate unge cu un ulei special sau cu o pudra pe baza de antibiotic si eventual se poate chiar pansa.


Avantajele si dezavantajele terapiei cu ventuze

Durata unei terapii cu ventuze umede este de circa 20-30 minute. Pielea isi revine la forma initiala in aproximativ 10-14 zile.

Prin aspirarea pielii, ventuzele uscate aduc la suprafata mai rapid sangele si limfa, fluidizandu-le si permitand eliminarea stazei (congestie, blocaj in curgere). La cele umede se adauga si eliminarea sangelui stagnant, ajutand corpul sa diminueze mai rapid congestia.

Pacientul are la inceput un usor disconfort local (contractura, amorteli, durerea de intepatura), dar la finalul sedintei are o senzatie de eliberare, de usurare, iar durerea se diminueaza in scurt timp.

Afectiuni tratate cu ajutorul ventuzelor
Potrivit British Cupping Society, cu ventuzele se trateaza nevralgiile, inclusiv sciatica si torticolis, racelile virale de sezon, durerile din afectiunile articulare, ori din edem, circulatia limfatica greoaie, celulita, constipatia, insomnia, anxietatea, migrenele si alte afectiuni care se manifesta cu dureri locale.

Ventuzele, noul tratament pentru artrita?

Contraindicatiile terapiei cu ventuze
In cazul pacientilor cu hemofilie, leucemie, anemie severa, trombocitopenie sau discrazii sanguine este strict interzisa terapia cu ventuze. De asemenea, terapia este contraindicata persoanelor cu piele foarte subtire si sensibila, in tromboze venoase profunde, ulcere, plagi tegumentare, deasupra ganglionilor sau in zone puternic vascularizate, precum si la copii si gravide.

SURSA: Jurnalul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...