Cum folosim păpădia pentru a ne vindeca

Distribuie!

„Cum folosim papadia pentru a ne vindeca

Factorul curativ: frunze si radacina.


Afectiuni pentru care se recomanda: gastrite hiperacide, dischinezii biliare cu tulburari intestinale, obezitate, guta, reumatism, arteroscleroza, varice, ulcer varicos; diabet, insuficienta renala cronica, eczeme; acnee; anemie; constipatie, hemoroizi; varice.

Aceasta planta este, prin excelenta, un drenor hepatic si un stimulent al activitatii ficatului, fiind recomandata si in tratamentul cirozei hepatice, si al litiazei biliare in forme usoare.


Denumirea uzuala: Papadie (lat. Taraxacum officinale Web.), denumiri alternative: crestatea, floarea broastei, floarea turcului, gusa gainii, laptuca, lilicea, ouale gainii, papalunga, parasita gainilor, pui de gasca.

Scurta descriere:
Specie erbacee extrem de comuna, cu rozeta bazala de frunze lanceolate si inegal scobite pe margine, tulpina florifera goala la mijloc, inflorescenta de culoare galbena.

Cum se prepara dulceata de papadie si in ce afectiuni o poti folosi

Calitati curative si actiune farmaceutica:

Inulina, rezine, tanin, mucilagii, substanta amara, fitoncide, fitosteroli, colina, acid cafeic, alcooli triterpenici specifici. Coleric-colagog, normalizeaza circulatia sangelui, stimuleaza secretiile salivare, gastrointestinale, hepatice, diuretic, depurativ, cu eliminare masiva de colesterol, adjuvant al reechilibrarii glandulare.

Recomandari:

  • Sirop din planta de papadie pentru detoxifiere si insuficienta renala cronica: se recomanda zilnic sa se bea un litru de ceai din radacina si frunze de papadie, matase de porumb si teci de fasole, in parti egale.
  • Acneea – siropul de papadie in cure indelungate favorizeaza detoxifierea si realizeaza un anumit reglaj hormonal, necesar pentru vindecarea acestei afectiuni.- pentru consum: salata din frunze de papadie pentru:
  • Anemie – salata de papadie si 200 ml suc de sfecla rosie pe zi si 50 ml suc de urzica;
  • Diabet – o cura de cateva saptamani, cu tije si frunze de papadie, corelata cu o alimentatie adecvata. Se folosesc doar tijele si eventual salata, siropul de papadie cu miere fiind, evident, contraindicat in aceasta afectiune;
  • Eczeme – o cura de doua saptamani cu papadie, corelata cu un regim crudivor (70% din hrana numai din cruditati). Efectul curei cu papadie este amplificat daca se consuma zilnic un litru de ceai de trei-frati-patati;
  • Constipatie, hemoroizi, obezitate – sunt ameliorate de papadia proaspata – regleaza tranzitul intestinal si activitatea ficatului, favorizeaza scaderea in greutate, curata si intareste peretii vaselor de sange; Dischinezia biliara, hepatita;
  • Varice – tratamentul intern cu tije proaspete sau cu sirop de papadie este favorabil stoparii varicelor.
  • Cataplasma din frunze de papadie pentru vindecarea leziunilor de orice tip (rani, rani post-operatorii)”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/cum-folosim-papadia-pentru-a-ne-vindeca-81504
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...