Cum arata si cum se produce carnea falsa, existenta in multe magazine

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“O anchetă jurnalistică complexă a scos la iveală un truc pe care îl folosesc unii producători de carne și care pune în pericol grav sănătatea consumatorului.

Este vorba de o substanță chimică, un lipici, care practic lipește bucăți de carne. Este un praf care amestecat cu alte componente de țesut animal (sau nu) lipește bucăți de carne mai puțin importante care apoi sunt vândute pe post de stake de clasă premium, evident la prețuri mari. Culmea e că forma dată se păstrează și în timpul preparării.


Falsul este foarte bine realizat și chiar și pentru un expert ar fi imposibil de detectat, anunta stiripesurse.ro.

În practică se presară bucățile de carne provenite din părțile mai ”puțin bune” ale corpului animalului sacrificat cu un ferment special cunoscut sub numele de ”lipici pentru carne”. Sunt mai multe metode de preparare – unii folosesc bacterii, ații îl produc din sânge de porci sau vaci. De evidenția faptul că praful este destul de dăunător pentru organismului uman astfel încât el este manipulat cu protecție sporită.


După ce este presărată substanța , bucățile de carne sunt amestecate și învelite în polietilenă dându-le forma preferată. După șase ore de congelare se obține o bucată compactă de carne. Falsul este foarte greu de descoperit (n.a.imposibil se spune) în această stare.

Surse din industria alimentară susțin că meteda nu se folosește doar pentru formarea de steak-uri, ci s-ar folosi și la prelucrarea cărnii de pui, porc și chiar de pește.

Rezultatul este că un astfel de produs este mai greu de preparat pentru că părți care ar trebui să fie în interior sunt în afară, iar părți care ar trebui să fie în afară se găsesc la interior.

carnea-falsa2

În momentul în care este consumată o ”carne lipită” există o probabilitate foarte mare de întoxicare. Cu toate acestea se spune că meroda este folosită la scară destul de extinsă în restaurante și cafenele.”[1]

Video

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/25600-2
  2. Foto: Internet
  3. Video: YouTube

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...