Cristos, lecția pe care omenirea nu a înțeles-o niciodată

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Personajul cel mai remarcabil al tuturor timpurilor este Christos. El este cel care a făcut cel mai mare bine omenirii, el este învățatul.


Nașterea Sa a fost anunțată de peste 300 de profeți. Viața Sa, moartea, crucificarea, înălțarea la cer sunt momente de mare spiritualitate și mister.

Viața și mesajele Lui au schimbat cursul omenirii. Vorbim despre drepturile femeilor, căsătorie, copii, școli.
Și cei mai sceptici dintre noi, cu privire la existența lui Christos, trebuie să accepte că sunt câteva dovezi incontestabile care susțin evenimentele din timpul vieții și după ridicarea Sa la cer.


Christos și-a prezis, încă din timpul vieții, moartea. Putea să facă lucrurile să nu se întâmple așa. Le-a lăsat să se producă așa cum ele au fost prezise. Este o lecție pentru fiecare dintre noi din care trebuie să înțelegem mesajul vieții și al morții lui Christos.

După trei zile de la crucificarea Sa, mormântul era gol. Textele biblice arată că mormântul a fost acoperit cu o piatră mare și era păzit de soldații romani. Era imposibil ca unul dintre discipolii Lui să intre în mormânt și să fure cadavrul.


După ridicarea sa la cer, peste 500 de persoane L-au revăzut de cel puțin zece ori. Nu erau halucinații, Christos mânca cu ei, bea cu ei, vorbea cu ei.

Christos a lăsat în urma Lui cea mai mare instituție din lume, biserica. Venerat de milioane și milioane de oameni, viața lui Christos este un mister.

Crucificarea este singurul moment pe care documente îl prezintă cu mare exactitate. Odată cu arestarea Lui, începe marea tragedie. Pe de o parte El, cu câțiva ucenici, de cealaltă parte o mulțime dezlănțuită.

Un text din Talmud descrie ciomegele și bețele cu care se înarmaseră marii preoți. Unul dintre aceștia era Anna, socrul lui Caiafa care îi sfătuia pe iudei că este bine ca un om să moară pentru popor.

Pe Christos aveau să-l judece Sfatul Bătrânilor format din 71 de persoane. Ce motive au determinat Consiliul să îl condamne pe Iisus la moarte?

Așteptarea vechilor profeți evrei legată de un viitor rege mesianic. Mulțimea refuza să creadă că Iisus ar fi putut fi așteptatul Mesia.

În viziunea lor, Iisus era un corupător și un șarlatan. Pentru liniștea comunității trebuia îndepărtat. În timpul procesului, Iisus a declarat că este Fiul lui Dumnezeu. Afirmația a fost considerată o blasfemie care l-a dus către moarte.

Pilat, guvernatorul roman, a spus că nu-i găsesc nicio vină acestui om. Mulțimea s-a dezlănțuit și a hotărât. Este un șarlatan, trebuie să moară.

iisus-1 CHRISTOS, LECȚIA PE CARE OMENIREA NU A ÎNȚELES-O NICIODATĂ

Cicero a numit crucificarea cea mai crudă și mai îngrozitoare pedeapsă cu moartea. Sistemul iudaic nu cunoștea această formă de moarte. Romanii au fost aceia care au propus-o.

Pentru că era ziua dinaintea Sabatului, mulțimea a hotărât ca totul să se realizeze foarte repede. Orice îndeletnicire în timpul Sabatului era interzisă. Și totul s-a întâmplat repede, așa cum a hotărât mulțimea.

SURSA: http://www.efemeride.ro/christos-lectia-pe-care-omenirea-nu-a-inteles-o-niciodata

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...